Veiling voor Fred Zwang levert meer dan 50.000 euro op

Veiling voor Fred Zwang levert meer dan 50.000 euro op

Coen Scheurwater is initiatiefnemer van een veiling die ten bate van de ongeneselijk zieke oud-Feyenoord-verzorger Fred Zwang gehouden werd. Hij haalde namens de Zwijndrechtse voetbalvereniging VVGZ 53.800 euro op. Het bedrag gaat naar het hersentumorcentrum Erasmus MC, Support Casper en Roparunteam Albert Schweitzer ziekenhuis. Scheurwater is zeer tevreden over de opbrengst: "Ongekend. Dit had ik vooraf niet gedacht."

"Ik ben heel blij en trots. We weten waar we het voor gedaan hebben. We waren heel goed voorbereid, het liep op rolletjes vandaag. Er werd echt goed geboden. En de loterij (waarmee mensen onder meer Feyenoord-shirts en een vip-arrangement in De Kuip voor het komende seizoen konden winnen) is ook nog heel hard gegaan. We hebben vandaag nog ruim tweehonderd loten verkocht dus dat kwam op 906 in totaal", aldus Scheurwater op Rijnmond.nl.

Onder andere het shirt van Vilhena, met zijn naam in het Russisch, en een gescheurd shirt van Bruno Martins Indi uit zijn tijd bij Stoke City werden geveild. Fred Zwang hoorde alles tevreden aan. Scheurwater: "Zijn broer was er de hele middag bij, hij vertelde dat Fred het fantastisch vond. Dat zorgde wel voor een blij en emotioneel moment. Ik begreep ook dat zijn gezin en naaste familie de hele middag hebben zitten kijken, dat geeft wel een goed gevoel." Vanwege het succes volgt er in juni waarschijnlijk een tweede veiling omdat er nog steeds shirts gedoneerd worden.

Lees meer over
De Kuip Tonny Vilhena Bruno Martins Indi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties