Fraser: ''Ik had ábsoluut hetzelfde als Berghuis''

Fraser: ''Ik had ábsoluut hetzelfde als Berghuis''

Steven Berghuis blijft, zoals gebruikelijk, de meest besproken Feyenoorder. Zowel positief als negatief. Na zijn rode kaart tegen Vitesse is het weer vooral negatief, al nam Willem van Hanegem het afgelopen zondag in zijn column op voor de aanvaller. De Kromme staat niet alleen, want onder andere Henk Fraser begrijpt Berghuis als geen ander: "Ik had ábsoluut hetzelfde als Berghuis."

"Het is puur geldingsdrang. Hij is by far de belangrijkste speler bij de club, voelt die verantwoordelijkheid binnen het verwachtingspatroon dat er altijd is en komt dan in situaties terecht waarin het net niet lukt. Vooropgesteld: ik praat het zéker niet goed. Hij mag nooit zo reageren. Maar de mensen die vinden of roepen dat hij hierdoor niet mee kan met Oranje naar het EK zijn de meest hypocriete die er zijn. Wát een onzin", aldus Fraser in De Telegraaf. Berghuis mist nu wel De Klassieker. "Hij zal als geen ander het besef hebben dat hij zondag fout was. Hij heeft vooral zichzelf ermee, omdat hij nu een wedstrijd mist waarin hij weer kon laten zien wat voor fantastische speler hij is.”

Hans Kraay jr was in zijn tijd als voetballer een notoire kaartenpakker en denkt ook te begrijpen wat er in het hoofd van Berghuis omging. "Ik had regelmatig de indruk dat het kwam door gebrek aan kwaliteit bij medespelers. Hij is bij meer dan dertig goals betrokken", zo vertelt Kraay. "Normaal wandelde hij wel eens terug met het hoofd naar beneden of ging hij héél agressief jagen en zag je het aankomen. Die tackle op Hatzidiakos was een hele wilde uit frustratie. Nu wilde hij het gewoon zó graag laten zien voor die 6.500 man in De Kuip. Van: ik maak wél die meters terug voor jullie en ik wíl het goed afmaken. Een ik-wil-zo-graag domme rode kaart. Maar wel een dikke vette, die een scheidsrechter met een witte stok en rode strepen erop ook nog had gegeven.”

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Vitesse Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties