'Feyenoord profiteert van overstap Robertha naar DC United'

'Feyenoord profiteert van overstap Robertha naar DC United'

Nigel Robertha maakt de overstap van Levski Sofia naar DC United in Amerika. Het zou gaan om een bedrag van één miljoen euro. Robertha is een product van de jeugdopleiding van Feyenoord en dus krijgen de Rotterdammers een percentage van de verkoop. Het is niet bekend hoeveel de stadionclub precies ontvangt.

Robertha speelde vanaf de D2 bij Feyenoord, is inmiddels 23 jaar en speelde één wedstrijd in de hoofdmacht van Feyenoord. Dat was op 1 mei 2016 toen hij in de uitwedstrijd bij Willem II na 71 minuten in het veld kwam voor Anass Achahbar. Na het kampioenschap van 2017 stapte de spits over naar sc Cambuur, dat hem een jaar later verkocht aan Levski Sofia.

Ook Cambuur profiteert. Financieel directeur Gerald van den Belt vertelt in gesprek met LC.nl. ''Wij krijgen een percentage van deze transfersom minus het bedrag dat we al hebben gehad. Dus het is niet een percentage van dat miljoen, maar van een lager bedrag.'' Hij wil niet vertellen hoeveel: ''Iets met vier nullen. Mooi meegenomen dus.''

Lees meer over
Willem II
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties