Advocaat: ''Bijlow naar Jong Oranje gaf mede de doorslag''

zaterdag 20 maart 2021 19:42 23.485 keer bekeken 13 reacties Pro Shots

Trainer Dick Advocaat stond in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Emmen voor een aantal keuzes. Zo koos hij onder meer voor Nick Marsman onder de lat en João Teixeira op het middenveld. In gesprek met ESPN lichtte hij zijn opstelling toe.

Justin Bijlow is weer volledig fit, maar één wedstrijd voor de interlandbreak leek het hem geen goed moment om van keeper te wisselen. "De doorslag gaf mede dat Bijlow maandag naar Jong Oranje gaat en hopelijk drie wedstrijden gaat keepen. Hij is nu blessurevrij en ook op de training deed hij het goed. Over veertien dagen bekijken we het opnieuw."

De keuze voor João Teixeira was door blessures van Leroy Fer en Mark Diemers een makkelijke. "Teixeira is een tijd geblesseerd geweest. We hebben nu niet zoveel middenvelders, dus voor mij was het een logische keuze."

Tyrell Malacia is de linksback, zoals hij de afgelopen maanden altijd stond. Intussen moet Haps geduldig zijn kans op zijn eigen positie afwachten. "Voor die jongen is het moeilijk. Hij wil een transfer maken. Het is een fantastische linksback." Volgens Advocaat doen beide backs 'heel weinig' voor elkaar onder. "Het probleem voor Haps is dat het niet eerlijk is tegenover Malacia om hem er nu uit te halen. De komende wedstrijden zullen we kijken wat mogelijk is."

Gerelateerd nieuws
13 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 10 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75509 leden - Op dit moment zijn 1024 mensen actief, waarvan 301 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved