Van Wonderen: ''Achteraf 2 jaar te lang bij Feyenoord gespeeld''

Van Wonderen: ''Achteraf 2 jaar te lang bij Feyenoord gespeeld''

Kees van Wonderen beleefde in zijn acht jaar bij Feyenoord grote successen met de club. Tussen 1996 en 2004 speelde hij in De Kuip en in die periode won hij onder meer de landstitel in 1999 en de UEFA Cup in 2002. Hoewel hij daar trots op is, stelt hij wel dat hij twee jaar te lang door is gegaan bij de club.

Dat vertelde Van Wonderen, tegenwoordig hoofdtrainer van Go Ahead Eagles, maandagmiddag in de liveshow van Voetbal International. "Ik ben in '96 begonnen. Toen kwam ik echt bij een topclub, dus moet je elke week winnen. Die druk voel je wekelijks. Het is altijd de druk van het meedoen om de titel, alleen zelden voldoet het elftal daaraan. Er is altijd frictie tussen het verwachtingspatroon en het niveau van het elftal."

Tot en met 2002, het jaar van de UEFA Cup-winst, stond er volgens Keessie Wonderboy wel een ploeg die aan die verwachtingen kon voldoen. "Toen hadden we echt een goed elftal. We hadden op elke positie een voetballer staan en gingen we ook tegen de subtoppers, ook in uitwedstrijden, het spel bepalen. Toen waren we heel moeilijk af te stoppen. Dat was echt genieten om bij Feyenoord te spelen."

Daarna volgden echter de jaren waar Van Wonderen minder tevreden op terugblikt. "Er vertrokken weer een hoop spelers en het hele proces begon weer opnieuw. Alle moeilijke dingen, het bouwen van een elftal, moesten ook weer opnieuw. Met alle moeilijkheden van dien. Ik was 35 toen ik stopte. Dan heb je die processen allemaal al gehad en zie je alle beginnersfouten weer van voor af aan. Dat was achteraf net twee jaar te lang."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties