Everse ziet 'bepaalde angst' bij Diemers en Linssen

Everse ziet 'bepaalde angst' bij Diemers en Linssen

Het verhaal van dit seizoen bij Feyenoord is bekend: de tegenvallende prestaties hebben deels te maken met de vele blessures bij de club. In FC Rijnmond wordt besproken hoe dit van invloed is op de automatismes van de ploeg. Volgens oud-spits Geert den Ouden is dat onder meer de reden dat Bryan Linssen vooralsnog tegenvalt in De Kuip.

"Ik kan me niet voorstellen dat als je bij Vitesse zo goed speelt en je bent zo belangrijk voor die ploeg, je er opeens niks meer van kan en het niveau bij Feyenoord te hoog is", begint Den Ouden. "Daar geloof ik niet in. Er zijn zoveel factoren waarom hij niet scoort en onvoldoende presteert: hij heeft op andere posities gespeeld en heeft alles moeten spelen. Ik wil het wel eens zien als Feyenoord goed draait, zonder blessures, of Linssen dan wel gaat scoren. Die jongen kan het niet verleerd zijn."

Wat voor Linssen geldt, geldt volgens de mannen aan tafel ook voor Mark Diemers. "Bij Fortuna kon hij vrijuit spelen", zegt Jan Everse, die in Diemers in zijn tijd bij Fortuna een Feyenoord-speler zag. "Toen hij kwam had ik echt een goed gevoel. Ik dacht: dat is een speler die hogerop kan spelen. Feyenoord draait niet, hij draait niet. Aan het begin zag je hem aardig spelen, net als Linssen in de voorbereiding, toen tegen Dortmund. Dan draait het niet en zijn z'n oplossingen bijna alleen nog maar breed en terug. Dat is een bepaalde angst."

Dat licht Everse toe: "Iemand die jaren in De Kuip speelt en een paar ballen verspeelt, ligt daar niet wakker van. Die blijft toch wel die durf erin leggen in z'n oplossingen. Dat is bij hem niet. Voor Linssen geldt hetzelfde: lukt het niet of scoort hij niet, dan gaat hij opeens andere dingen doen. Anders lopen en allemaal gekke dingen in de hoop dat het lukt, maar je moet gewoon je eigen ding blijven doen."

Lees meer over
De Kuip Vitesse Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties