''Lijkt erop dat Raiola een coup aan het plegen is bij Feyenoord''

''Lijkt erop dat Raiola een coup aan het plegen is bij Feyenoord''

Dat Feyenoord Arne Slot zou polsen als opvolger van Dick Advocaat, zagen veel mensen niet aankomen. In de NOS Voetbalpodcast wordt besproken wat voor 'aardverschuiving' zijn aanstelling in De Kuip teweeg kan brengen. Arno Vermeulen voorspelt een machtsstrijd bij Feyenoord, aangezien Mino Raiola de zaakwaarnemer van Slot is.

"Rob Jansen is de huismakelaar van Feyenoord en dan komt Raiola binnen", begint Vermeulen. "Dat zijn niet de grootste vrienden. Sterker nog, die haten elkaar. Wat gaat dat betekenen? Het lijkt erop dat Raiola via Slot een soort coup aan het plegen is bij Feyenoord. Misschien heeft hij wel beloofd dat hij ook een aantal spelers binnen gaat brengen."

"Wat in eerste instantie gaat gebeuren," reageert Arman Avsaroglu, "is dat de hele groep rondom Rob Jansen en Dirk Kuyt zijn eigen positie gaat proberen te redden. De vraag is hoeveel macht en draagvlak Arnesen heeft als technisch directeur en hoeveel draagvlak Arne Slot gaat krijgen en of dat genoeg is om een verandering binnen die hele organisatie te bewerkstelligen."

Vermeulen voorspelt dat Arnesen, Raiola en Slot de dienst uit gaan maken in De Kuip, maar de als clubwatcher iets beter ingevoerde Avsaroglu nuanceert dat. "Vergeet niet dat er nog heel andere krachten spelen. Een jaar geleden, toen Jaap Stam het voor het zeggen had, er geen bestuurders meer waren en er bijna geen directie was, bepaalde Jansen bijna alles bij Feyenoord. Hij sprak mee met contractonderhandelingen en schoof spelers naar voren. Dat is nogal wat om allemaal te veranderen en die mensen zullen echt opkomen voor zichzelf."

Lees meer over
De Kuip Dirk Kuyt Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties