Geertruida en Berghuis helpen Feyenoord langs Groningen

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd voor de interlandbreak met een zakelijke overwinning afgesloten. FC Groningen werd in De Kuip met 2-0 verslagen. Een rake kopbal van Lutsharel Geertruida en een benutte strafschop van Steven Berghuis zorgden voor de overwinning, waar Mark Diemers eerder een doelpunt door de VAR afgekeurd zag worden.

De opkomst van de spelers wekte verbazing door de afwezigheid van Justin Bijlow. De eerste keeper, die komende week zijn debuut zou maken in de Oranje-selectie, raakte tijdens de warming-up geblesseerd. Nick Marsman mocht hem vervangen. De reservegoalie kreeg direct de nodige ballen te verwerken in de eerste helft, waarin de gevaarlijkste kansen van de bezoekers kwamen. Marsman reageerde een aantal keer goed en zag een schot van Remco Balk op de lat ketsen. Feyenoord zelf creëerde de eerste echte kans pas in de 41e minuut. Tyrell Malacia gaf een strakke lage voorzet op Mark Diemers, die de bal binnenschoot. Na bemoeienis van de VAR ging dit feest echter niet door. Bryan Linssen stond buitenspel en hinderde daarbij doelman Sergio Padt.

Kort na rust kwam Feyenoord wél daadwerkelijk op voorsprong. Steven Berghuis - die tot dan nauwelijks in het stuk voorkwam - legde een hoekschop panklaar op het hoofd van Lutsharel Geertruida. Net als tegen CSKA Moskou maakte de rechtsback ook nu goed af. Vanaf dat moment waren de gevaarlijkste kansen voor Feyenoord. Ridgeciano Haps zag een fraai schot knap gestopt worden door Padt, Malacia trof met een poeier de buitenkant van de paal en een kopbal van invaller João Teixeira werd voor de lijn weggekopt door oud-Feyenoorder Mo El Hankouri.

Aan het vertrouwen bij FC Groningen kwam definitief een eind toen Feyenoord in de 84e minuut een strafschop kreeg. Berghuis gaf de bal voor op Haps, die de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen, maar daarbij werd gehinderd door Damil Dankerlui. De back van Groningen kreeg rood en de Feyenoord-aanvoerder mocht van elf meter aanleggen. Zoals altijd schoot hij met overtuiging en liet hij Padt kansloos. Hij bepaalde de eindstand in De Kuip op 2-0.