''Dan komt het probleem van Feyenoord ook aan de oppervlakte''

''Dan komt het probleem van Feyenoord ook aan de oppervlakte''

Door het gelijkspel tegen Sparta in de stadsderby is Feyenoord afgezakt naar de vierde plaats in de Eredivisie. Ook raakte Leroy Fer geblesseerd aan zijn hamstring en ligt er daarmee vier tot zes weken uit. Hoewel het dus een teleurstellend weekend was, kunnen de Rotterdammers zich morgen revancheren tegen Dinamo Zagreb in de Europa League.

Waar Feyenoord door verschillende analisten vóór het seizoen werd bestempeld als titelkandidaat, lijken die verwachtingen na vijf wedstrijden inmiddels al te zijn bijgesteld. ''De stemming is niet volledig omgeslagen, maar wel een beetje'', begint Martijn Krabbendam in gesprek met Voetbal International. ''Het verschil tussen Willem ll en Sparta was erg groot. Zo opportunistisch is het allemaal; de ene week doe je mee om het kampioenschap en de volgende week kan je er geen reet meer van. Willem ll wilde aanvallen en meevoetballen. Dan heeft Feyenoord spelers die de ruimtes goed kunnen benutten en dan ziet het er ook allemaal aardig uit. Maar wanneer Sparta met vijf verdedigers speelt en de ruimtes klein houdt, dan komt het probleem van Feyenoord ook aan de oppervlakte.''

''Ze hebben te veel moeite om tegen zo’n defensief ingestelde ploeg kansen te creëren. Dan ben je erg afhankelijk van Berghuis en als hij het dan een week niet heeft, dan heb je meteen een heel groot probleem. Feyenoord is uit beter dan thuis. Als je met 40.000 man in je nek een muur moet doorbreken, dan gaat dat wat makkelijker dan als er geen kip zit'', gaat Krabbendam verder. ''Er is geen enkele ploeg in de Eredivisie die er op dit moment met kop en schouders bovenuit steekt. PSV en Ajax zijn erg wisselvallig, op dat vlak houdt het elkaar allemaal aardig in balans.''

''Waar Feyenoord op dit moment staat? Ik vind dat de plek op de ranglijst op dit moment niet onlogisch is. Het staat allemaal nog heel dicht bij elkaar. Als dit het geval in mei is, is denk ik iedereen tevreden. Feyenoord moet wel beter gaan voetballen, want er komen nog meer ploegen zoals Sparta op bezoek. Dan kan Advocaat niet blijven zeggen dat hij genoegen neemt met een punt'', gaat de clubwatcher verder.

Na afloop van de wedstrijd tegen Sparta was er aardig wat kritiek op het wisselbeleid van Advocaat. Geertruida, Johnston en Jørgensen kwamen in het veld, waar de meeste supporters liever Kökcü hadden zien invallen of nog een extra buitenspeler. ''Hij bracht toch gewoon een middenvelder voor Fer? En hij bracht Johnston. Er was kritiek dat er geen linksbuiten kwam maar daar kwam Haps te spelen. In principe veranderde er niet veel. Moet je dan Narsingh of Conteh brengen? Dat zijn spelers die ruimte nodig hebben, maar die was er zondag niet'', sluit Krabbendam af.

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Ridgeciano Haps ajax Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties