''Feyenoord zeker niet de beste spelers, wel de beste supporters''

''Feyenoord zeker niet de beste spelers, wel de beste supporters''

Willem van Hanegem bespreekt in zijn column zowel het overlijden van een naaste als de wedstrijd van Feyenoord tegen Sparta. Als eerste spreekt hij zich uit over de rode kaart die Jens Toornstra niet kreeg. "Wat denkt zo'n Higler als hij als VAR de overtreding van Jens Toornstra op Appie Harroui van Sparta terugkijkt? Valt wel mee?"

"Op geen enkele manier de bal willen spelen is gewoon een rode kaart. Toen we die VAR net hadden en je stond per ongeluk op iemand zijn tenen, kreeg je na een seintje uit Zeist rood. Nu corrigeren we idiote handsballen en buitenspelsituaties die nergens over gaan, maar zware overtredingen vinden we opeens prima. Als Feyenoord met tien man verder had gemoeten, was het nog moeizamer gegaan in De Kuip", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Daarna vertelt De Kromme over de belangrijkere zaken des levens. "Deze week zag ik zelf weer van dichtbij wat een unieke club het is. De steun die mijn familie kreeg na het plotselinge overlijden van een geliefde, kwam zo recht uit het hart. Ik wist het al en ik weet het nu zeker: Feyenoord heeft zeker niet de beste spelers, maar wel de beste supporters." Van Hanegem geeft daarmee, wellicht onbedoeld, ook nog extra lading aan het gelijkspel tegen Sparta. "Dat slotoffensief gisteren tegen Sparta, daarbij ontbrak het echt aan de steun van het Legioen. Sterker, het was aan Justin Bijlow te danken dat het 1-1 bleef."

Lees meer over
De Kuip Jens Toornstra Justin Bijlow Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties