''Ik geloof niet dat ze minder zijn geworden dan vorig jaar''

dinsdag 1 september 2020 04:35 71.495 keer bekeken 100 reacties Pro Shots

Feyenoord is net teruggekeerd van een intensief trainingskamp. De resultaten waren wisselend, maar er waren genoeg punten te benoemen om de Rotterdammers een positief gevoel te geven volgens sportverslaggever Sinclair Bischop. "Een uitstekende Jørgensen en Haps en Berghuis die weer minuten hebben gemaakt."

"Iedereen is weer heel teruggekomen en er waren wat wat experimenten die geslaagd zijn. Bijvoorbeeld met Wouter Burger centraal achterin. Al bij al denk ik dat Advocaat een goede week heeft gehad", aldus Bischop in FC Rijnmond. Ook commentator Vincent Schildkamp is vol lof over de Rotterdammers. "Ze staan er goed voor, ik geloof niet dat ze minder zijn geworden dan vorig jaar. Als dat zo blijft en Feyenoord krijgt niet al te veel te maken met schorsingen en blessures, dan zijn zij de belangrijkste uitdager van Ajax, die ik wel de topfavoriet van de Eredivisie vind. Feyenoord is, denk ik, stabieler en op dit moment kwalitatief ook wel beter dan PSV en AZ."

Nicolai Jørgensen loopt al twee jaar te sukkelen met zijn vorm en zijn fysieke gesteldheid, na zijn hoofdrol in het kampioensjaar van Feyenoord. "Je zou bijna vergeten dat het een hele goede spits is. Als hij fit is, en dat lijkt hij nu te zijn, dan is het een veel betere spits dan Boženík. Die heeft één kwaliteit, namelijk dat hij gemakkelijk scoort. Jørgensen stelt daar zoveel tegenover als aanspeelpunt, je kunt met hem voetballen. Als Jørgensen in de spits speelt, en dat is moeilijk om cijfermatig aan te tonen, dan denk ik dat over een heel seizoen Linssen, Berghuis en Toornstra meer doelpunten maken, dan als Boženík daar staat. Die zal als individu misschien meer doelpunten maken, maar als team heb je veel meer aan Jørgensen omdat je daar mee kunt voetballen. Boženík is echt een afmaker, maar je hebt als ploeggenoot vaak geen idee wanneer hij welke loopactie inzet. Daarin is Jørgensen zoveel beter en completer dat het echt te hopen is voor Feyenoord dat hij fit blijft."     

De media zijn tot nu toe eensgezind over de niet bestaande titelkansen voor Feyenoord, maar Schildkamp durft een tegengeluid te laten horen. "Feyenoord is een bokser die het gevecht begint met een hand op de rug, maar wel een hele taaie bokser. Dat kun je lang volhouden en als je goed beweegt kun je uit de ellende blijven en dan kun je op het laatst iemand met één knal knock-out slaan. Ik denk echt dat ze het lang kunnen volhouden. Feyenoord is echt taai en Advocaat zorgt er wel voor dat het hele spul scherp blijft. Ik vind dat ze de belangrijkste uitdager van Ajax zijn."

Sinclair Bischop heeft ook nog nieuws over de laatste voorbereidingen van Feyenoord op het nieuwe seizoen. "Deze week gaat er nog wel geoefend worden tegen een club die in de Champions League uitkomt, alleen mag deze wedstrijd nog niet bekend gemaakt worden, want dan gaat die wedstrijd gewoon niet door. Dat heeft met de lokale driehoek te maken." Die wedstrijd wordt gebruikt om de laatste duidelijkheid te verkrijgen, "Advocaat twijfelt nog over een of twee posities: de rechtsbackpositie met Geertruida of Nieuwkoop en volgens mij twijfelt hij ook tussen Toornstra en Diemers."

Gerelateerd nieuws
100 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 42 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74837 leden - Op dit moment zijn 1045 mensen actief, waarvan 328 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved