"Het lijkt wel alsof hij er ook iets meer lol in heeft aan de linkerkant"

Na de wedstrijd van afgelopen zondag tussen Feyenoord en PEC Zwolle gaat het vooral over de sfeer in De Kuip en het vroegtijdige afscheid dat werd genomen van Arne Slot. Nadat kort de afgelopen drie jaar onder de trainer werden besproken, ging het verder over Dávid Hancko. De Slowaak laat zien moeiteloos als linksback te kunnen spelen.

"Ik ben niet zo snel onder de indruk van dat soort dingen, maar ik vond het wel een hele mooie sfeer", begint Harry van der Laan in FC Rijnmond. "Het moest ook even gebeuren in deze wedstrijd. Het was ook echt een wedstrijd die zich ervoor leende met een 5-0 overwinning en Gimenez die er twee scoort. Slot speelde het prima mee."

Voetbalsupporters komen vaak negatief in het nieuws om dingen die gedaan worden, maar zondagavond was dat absoluut niet nodig. Sjoerd Mossou deed de sfeer denken aan een moment bij de trainer die Slot moet opvolgen in Liverpool. "Het was fantastisch. Ik moest terugdenken aan Dortmund waar ze negen jaar geleden afscheid namen van Jurgen Klopp. Hij werd ook heel groots uitgezwaaid als een soort held. Het is fantastisch en het is natuurlijk uitzonderlijk dat het zo bij een trainer gaat."

De afgelopen drie jaar onder Slot. Hoe bijzonder zijn die eigenlijk geweest? "Heel historisch", begint Mossou met het omschrijven. "Ik denk dat Feyenoord sinds de jaren zeventig niet meer aan één stuk zo constant gepresteerd heeft. Niet alleen met de prijzen, maar ook gewoon qua voetbal. De uitvoering en herkenbaarheid van het spel, dat is zelden voorgekomen. Dit is wel echt bijzonder." Van der Laan: "Het enige smetje vind ik de wedstrijden tegen AS Roma. Dat is de enige smet op die drie jaar, want je verliest de finale en wordt uitgeschakeld door ze. Dan ook op een manier dat je het gevoel hebt dat je het kon winnen."

Dávid Hancko
Hancko maakte afgelopen wedstrijd wederom een goede indruk, zo zag ook Mossou. "Als je alle aankopen van Arne Slot op een rij zet, is hij denk ik wel de beste. Als je alles vergelijkt met aankoopprijs, leeftijd en de manier waarop hij op meerdere posities kan voetballen." Van der Laan is het er ook mee eens en ziet de Slowaak in de laatste wedstrijden nog meer genieten. "Het lijkt wel alsof hij er ook iets meer lol in heeft aan de linkerkant. Iets meer spelvreugde en meer naar voren. Als centrale verdediger moet je toch iets meer controleren. Hij gaat echt goals maken en risico in zijn spel nemen. Geweldig dat je zo'n gozer hebt, maar die raak je natuurlijk ook kwijt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties