Lingr wil meer speeltijd: "Ik ben niet tegen een nieuwe uitdaging"

Lingr wil meer speeltijd: "Ik ben niet tegen een nieuwe uitdaging"

Ondrej Lingr kwam aan het begin van dit seizoen met veel enthousiasme naar Feyenoord, want het was voor hem een droom om in het shirt van de Rotterdammers te voetballen. Toch verloopt de samenwerking momenteel absoluut niet zoals verwacht en dus is de vraag wat er komende zomer met hem gaat gebeuren. Zelf geeft hij aan na dit seizoen in gesprek te gaan met Dennis te Kloese.

"Het is niet optimaal", oordeelt Lingr over zijn huidige situatie bij Feyenoord. De stap naar de Champions League was heel groot, maar hij vond zelf wel snel te leren om anders op het veld te 'werken'. "Helaas kreeg ik bijna geen kans. Het is jammer, want zowel de stad als de club zijn geweldig. We weten niet wat er gaat gebeuren, er komt waarschijnlijk een nieuwe coach."

"Maar voetbal is een korte aangelegenheid en ik zou het vreselijk vinden om nog een jaar te verliezen", doelt de middenvelder op zijn huidige speeltijd en zijn ontwikkeling "Mijn zaakwaarnemer en ik werken al aan de toekomst en ik ben niet tegen een nieuwe uitdaging. Het zal uiteraard van Feyenoord afhangen of ze mij willen behouden of laten gaan."

Het leven in Rotterdam is voor de Tsjech in ieder geval geen probleem en het gaat alleen om het sportieve plaatje, zo vertelt hij in gesprek met Seznam Zpravy. "Ik moet zeggen dat ik bang was omdat dit mijn eerste ervaring in het buitenland is en ik mijn hele leven in Tsjechië ben geweest. Maar Nederland is een geweldig land, mijn vriendin die hier bij mij is heeft mij ook enorm geholpen. We zijn er gewend en daar is geen enkel probleem mee. We voelen ons hier echt thuis."

Bekerwinst
Een hoogtepunt voor Lingr dit seizoen was het winnen van de KNVB Beker, waar hij zelf met zijn winnende doelpunt in de halve finale ook een belangrijk aandeel in had. "Ik heb er erg van genoten, het was na zeven jaar dat Feyenoord de beker won. Het winnen van de beker hier wordt als waardevoller beschouwd dan het winnen van de MOL Cup in Tsjechië. De festiviteiten waren groots, zo’n 40.000 mensen kwamen de volgende dag naar de stad. Mijn hele familie was er ook, de club organiseerde ook familiefeesten, het ging geweldig en ik ben blij dat ik hier mijn eerste trofee heb."

Lees meer over
Ondřej Lingr
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties