Slot duidelijk over Lingr: ''Zijn grootste ontwikkelpunt is zijn spel aan de bal''

Slot duidelijk over Lingr: ''Zijn grootste ontwikkelpunt is zijn spel aan de bal''

Ondřej Lingr wist tegen Vitesse het winnende doelpunt binnen te schieten als invaller. De middenvelder, die ook in de spits uit de voeten kan, blijft hard werken en geduldig op meer speelminuten wachten. Trainer Arne Slot is van mening dat het drukzetten en het vinden van oplossingen in de kleine ruimtes beter moeten.

''Ik denk dat Ondrej een speler is die heel veel energie brengt in zijn spel," begint Slot als de ontwikkeling van de Tsjech ter sprake komt. "En als het om drukzetten gaat, voldoet hij ook aan onze wensen, maar drukzetten is vaak 60% vooruit en 40% achteruit. Sommige wedstrijden zelfs andersom, en daar kan hij nog in verbeteren, zoals zoveel spelers.''

Toch is het drukzetten niet het grootste verbeterpunt bij Lingr. ''Zijn grootste ontwikkelpunt is zijn spel aan de bal. Dus hoe positioneer ik mezelf als ik middenvelder ben? En als ik dan goed gepositioneerd en vrijgespeeld ben, hoe snel kan ik dan handelen om het spel snel te versnellen? Als je veel kijkt, dan zie je dat de ruimtes vaak ontzettend klein zijn, maar toch weten wij daar vaak met snelle combinaties onderuit te spelen."

''Dan heb je spelers nodig die de vaardigheid hebben om in die kleine snelle ruimte een vervolg aan de aanval te geven'', vervolgt de trainer. ''Hij is de eerste om toe te geven dat hij daar nog flinke stappen in te maken heeft om in ons spel mee te gaan. Maar het is wel een jongen die, als je hem in de eindfase in de zestien kunt krijgen, wel in staat is om een goal te maken. Die kwaliteit heeft hij, en in een ideale wereld zou hij dat nog combineren met een goede rol te spelen in de opbouw.''

Lees meer over
Ondřej Lingr
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties