Lingr: "Blij om het team te helpen, ook vanaf de bank"

Lingr: "Blij om het team te helpen, ook vanaf de bank"

Ondrej Lingr kon zondag eindelijk weer eens belangrijk zijn voor Feyenoord. Sinds zijn overstap naar Rotterdam kan de Tsjech nog niet op erg veel speeltijd rekenen, maar tegen Vitesse was hij als invaller wel goed voor de winnende goal. Na afloop stond hij Feyenoord Media te woord.

"Wat een wedstrijd", opende Lingr het interview. "Ik ben blij dat ik het team met een doelpunt aan een belangrijke overwinnning kon helpen. We speelden goed voetbal, maar aan het eind was het knokken." Dat laatste kwam omdat Feyenoord opnieuw een tegenstander terug in de wedstrijd liet komen. "Dat is ons probleem, maar ik denk dat we er beter in worden. Ze hebben maar een paar kansen gehad, maar ze scoorden er wel één. Het belangrijkste is dat we daarop kunnen reageren. Dat deden we."

Energie
Lingr zelf kwam in de 80e minuut in de ploeg en kreeg van trainer Arne Slot een duidelijke opdracht mee. "Hetzelfde als altijd: hij wilde dat ik energie in het spel bracht en het team hielp om in de zestien te komen. Ik was er klaar voor. Toen kwam die voorzet van Calvin. Hij werd nog aangeraakt, maar het was een goede voorzet. Ik moet hem bedanken voor de assist. Ik ben blij dat ik het team kon helpen. Het maakt niet uit of het vanaf de bank is; ik ben altijd klaar om Feyenoord te helpen."

Steeds meer gewend
Dat Lingr nog niet vaak in actie kwam, deert hem niet. De middenvelder past zich naar eigen zeggen steeds beter aan aan de club die hem afgelopen zomer overnam van Slavia Praag. "Ik ben blij met de kansen die ik krijg. Ik werk hard op de training. En hoe meer ik train, hoe meer ik gewend raak aan het team. Het team en de staf helpen me goed. Ik geniet van mijn tijd hier bij Feyenoord en in Rotterdam. Ik ben klaar om meer minuten te maken, maar het belangrijkste is hard werken. Dat ik daarmee vandaag het team kan helpen, is erg fijn."

Juichen
Naast zijn treffer viel ook de manier van juichen van Lingr op. "Na een doelpunt weet ik nooit wat ik moet doen", lachte de Tsjech. "Ik schreeuw maar gewoon en geniet van het moment. Bij Slavia scoorde ik vaak en lachten ze om hoe ik juichte. Bij Feyenoord probeer ik ook te scoren. Maar als het dan lukt, weet ik nooit wat ik moet doen", besloot hij lachend.

Lees meer over
Ondřej Lingr
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties