"Dit bewijst maar weer hoe ernstig Feyenoord afhankelijk is van z'n spits"

"Dit bewijst maar weer hoe ernstig Feyenoord afhankelijk is van z'n spits"

Feyenoord liep zondag tegen Vitesse geen nieuw puntverlies op. Toch is nog genoeg op aan te merken op het spel van de Rotterdammers. Wéér lukte het Feyenoord niet om in een sterke fase al ver uit te lopen, waardoor de wedstrijd 90 minuten spannend bleef. Dat zag ook clubwatcher Martijn Krabbendam, die daarbij vooral spits Santiago Gimenez aankeek.

In een video van zijn werkgever Voetbal International stelde Krabbendam dat Gimenez te veel kansen miste. "Twee of drie grote kansen. Dat kan een keer gebeuren, maar hij is wel de enige die voor doelpunten zorgt bij Feyenoord. Nu ben je afhankelijk van een van richting veranderd afstandsschot en een intikkertje dat toevallig goed valt. Dan heb je echt fortuin nodig om tot kansen en goals te komen."

"Gimenez is je topscorer, die moet die kansen gewoon afmaken", ging hij verder. "Als hij deze ballen afmaakt, kan hij nog een tijdje mee blijven doen in die topscorersrace met Pavlidis en De Jong. Nu lukt het niet en zie je maar weer eens hoe ernstig Feyenoord afhankelijk is van z'n spits. Als je tweede spits dan bij de Azië Cup zit, dan heb je wel een probleem als je die kansen niet afmaakt."

Geen versterking
De journalist denkt daarom ook dat Slot graag een aanvallende versterking had gezien deze winter. "Als je met zo'n aankoop plek twee kan veiligstellen - wat recht geeft op directe deelname aan de Champions League en 40+ miljoen euro - dan moet je dat altijd doen. Maar het lukt ze maar niet om een speler binnen te halen. Straks heeft het ook geen zin meer, want als het zo doorgaat, staan Minteh en Ueda zo weer voor je neus. Maar het had wel gekund."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties