"Feyenoord speelt in een niemandsland, dat merk je aan het spel"

"Feyenoord speelt in een niemandsland, dat merk je aan het spel"

Feyenoord won zondag met 1-2 van Vitesse. Toch was er nog steeds voldoende aan te merken op het spel van de Rotterdammers. In Studio Voetbal zochten analisten Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk naar verklaringen waarom de ploeg de laatste tijd minder goed voor de dag komt.

"Feyenoord speelt een beetje in een niemandsland", opende Van der Vaart. "Ze kunnen geen kampioen meer worden, maar worden wel gewoon tweede. Dat merk je aan het spel. Ik denk dat er te weinig druk op staat. Tegen Vitesse kwamen ze goed op voorsprong, maar gaven ze het op een gegeven moment uit handen. De kracht van Feyenoord was altijd dat ze goed bij elkaar speelde. Bij de tegengoal viel het juist uit elkaar. En Trauner... Het lijkt wel een oude vent die achter de spits aan rent."

Van Hooijdonk zag hoe Feyenoord in de eerste helft nog wel 'veel beter' dan Vitesse was. "Ze kregen ook kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. De trainer van de tegenstander ziet dat ook en gaat in de rust wat anders doen. Ze gaan brutaler spelen. Dat moet ook wel, want je staat 0-1 achter in een thuiswedstrijd. Tegen NEC was dat ook zo, zij stonden ook in de rust met 2-1 achter. Daar wordt dus iets gedaan, en het lijkt wel of Feyenoord moeite heeft om snel te herkennen wat er aan de hand is."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties