Van Hanegem: ''Van Gimenez heb ik al heel lang niets meer gezien''

Van Hanegem: ''Van Gimenez heb ik al heel lang niets meer gezien''

Santiago Gimenez heeft tegen Vitesse het net niet weten te vinden. De Mexicaan staat na achttien wedstrijden spelen op negentien doelpunten in de Eredivisie, en dat is een fraai aantal. Wanneer het vizier de laatste twee duels op scherp had gestaan, dan had Gimenez zijn doelpuntenproductie flink weten op te schroeven.

"Van Santiago Gimenez heb ik al heel lang niets meer gezien; dat is toch wel een probleem aan het worden," vertelt Willem van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Hij zal zelf de draad weer moeten oppakken."

Van Hanegem heeft verder weinig genoten van het spel van Feyenoord. Ook de uitleg van trainer Arne Slot over hoe goed de eerste helft wel niet was, kan de oer-Feyenoorder weinig mee. "Vitesse heeft echt een heel slecht elftal. Feyenoord moet gewoon na een uurtje klaar zijn met die ploeg. Dat is niet gelukt."

Woensdag moet het beter, want anders dreigt uitschakeling in het bekertoernooi. "Tegen Vitesse kom je er nog mee weg, tegen PSV natuurlijk niet. Dus zal Feyenoord woensdag top moeten zijn. Niet alleen kansen afdwingen, maar ze ook binnen schieten hoort er ook een beetje bij, wat mij betreft."

"Het grote verschil tussen PSV en Feyenoord vind ik de kwaliteit van de buitenspelers. PSV heeft vier jongens op de flanken die min of meer gelijkwaardig zijn. Ze zijn allemaal beslissend. Zelfs zonder Noa Lang en Hirving Lozano bleef de ploeg foutloos, dat zegt gewoon heel veel."

Van Hanegem gaat niet mee in de geluiden dat het puntenverlies van PSV tegen FC Utrecht kan doorwerken naar woensdag ''Alsof ze in Eindhoven een karrenvracht aan overwinningen opeens zijn vergeten omdat ze onverhoopt een keer 1-1 hebben gespeeld in Utrecht. PSV komt met net zoveel zelfvertrouwen naar Rotterdam als voor het gelijkspel in de Galgenwaard.''

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties