"Bijlow hield in principe de punten binnenboord voor Feyenoord"

"Bijlow hield in principe de punten binnenboord voor Feyenoord"

De 1-2 zege van Feyenoord op Vitesse was bepaald niet de beste wedstrijd van dit seizoen. Toch speelden drie Feyenoorders zich wel in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Fedri Vierklau, die deze week namens de krant het elftal mocht samenstellen, koos daarbij voor Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner.

De kritiek op Bijlow nam na het gelijkspel tegen NEC toe, maar tegen Vitesse zag Vierklau hem weer belangrijk zijn. "Hij hield in principe de punten binnenboord voor Feyenoord, toen hij op een gegeven moment in een reflex moest redden. Daarbij is hij ook rustig aan de bal en denk ik dat hij ook veel rust geeft aan zijn verdediging."

Ook Geertruida maakte indruk op de voormalig FC Utrecht-, Vitesse- en Ajax-verdediger. "Hij is stabiel, haalt geen gekkigheid uit, speelt de bal altijd naar de goede kleur en schakelt zijn man uit. Maar hij weet ook goed het middenveld in te komen en zich aanvallend in te schakelen, zonder dat hij een back is die er continu maar overheen sprint aan die rechterkant. Nu maakt hij daaruit een goal van een redelijke afstand."

Tot slot kon ook Trauner op complimenten rekenen. "Bij die tegengoal zag hij er misschien niet helemaal lekker uit toen hij op snelheid werd geklopt, want fysiek is hij natuurlijk geen beweegwonder. Maar hij straalt toch in alles uit een stabiele factor te zijn, is een leider van achteruit met zijn rust aan de bal en is degene die bijna nooit een bal terug op zijn keeper speelt, maar altijd zijn middenvelder bedient en oplossingen vooruit zoekt."

Elftal van de Week
Justin Bijlow
; Lutsharel Geertruida, Joris Kramer (Go Ahead Eagles), Gernot Trauner, Calvin Verdonk (NEC); Kenzo Goudmijn (Excelsior), Sam Lammers (FC Utrecht), Steven Berghuis (Ajax); Couhaib Driouech (Excelsior), Brian Brobbey (Ajax), Othmane Boussaid (FC Utrecht)

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties