"Als je tegen goede tegenstanders speelt, kom je hier niet mee weg"

"Als je tegen goede tegenstanders speelt, kom je hier niet mee weg"

Tegen Vitesse speelde Feyenoord opnieuw een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarin de ploeg domineerde en meer had moeten scoren, en vervolgens een tweede helft waarin de Rotterdammers het onnodig spannend maakte. In Dit Was Het Weekend probeerde Karim El Ahmadi dat verschil te verklaren.

"In de eerste helft was het heel goed, zoals we Feyenoord kennen", zag El Ahmadi. "Ze hadden veel lopende mensen. Vitesse had vooral veel moeite met Geertruida die het middenveld in liep. Dat je daarna dan zo'n tweede helft speelt, dat snap ik niet. Je bent heer en meester, in balbezit en balverlies, maar nog steeds laat je de tegenstander terugkomen. Dat vind ik een kwalijk iets, wat al weken speelt bij Feyenoord."

De oud-Feyenoorder was onder meer kritisch op invaller Marcos López, die de fout in ging bij de gelijkmaker van Vitesse. "Het scheelt veel of Hartman of López speelt. Niet alleen door dat balletje, maar ook het verschil qua gif in de wedstrijd. Dat heb je nodig als je maar met 0-1 voor staat."

Mentaal
"Dat verschil tussen de eerste en tweede helft is al weken veel te groot bij Feyenoord", stelde El Ahmadi tot slot. "Je kan best een mindere tweede helft spelen, maar die terugval mag niet zo erg zijn als wat ze nu laten zien. Het zal mentaal zijn, maar het moet er snel uit. Als je tegen goede tegenstanders speelt, kom je hier niet mee weg."

Lees meer over
Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties