Van Eersel verrast met keuze Slot: ''Lingr lijkt mij verder''

De zonnige Kuip was gistermiddag tegen FC Twente een ideaal podium om de nummer drie op een ogenschijnlijk onmogelijk in te halen achterstand te zetten. Het bij vlagen bloedeloze gelijkspel voldeed echter niet om de Tukkers met grote zekerheid van zich af te schudden. De stugge ploeg van Joseph Oosting kwam gehavend naar Rotterdam, maar keerde uiteindelijk zonder grotere kleerscheuren terug naar het oosten. In Podcast Feyenoord bespreekt men het spel kritisch.

''De eerste helft was het tempo heel erg laag, ze creëerden helemaal niets en er zat helemaal geen energie in. Ze hebben te weinig gebruik gemaakt van die minuten in de eerste helft'', aldus Dennis van Eersel. Zijn collega, Dennis Kranenburg, zag een doemscenario voor zich. ''De tegenstander probeerde Feyenoord uit het spel te halen. Ze waren in de eerste helft al bezig met het spel te vertragen. Feyenoord had ook zomaar in de eerste helft met 2-0 achter kunnen staan.''

Vervolgens gaat Van Eersel in op de meest opvallende naam in de basisopstelling, Thomas van den Belt. ''Arne Slot werkt elke dag met de spelers op het trainingsveld. Wij moeten het doen met wat de spelers tijdens de wedstrijden laten zien. Lingr brengt veel meer energie, gaat veel diep en er is veel meer dreiging als hij erbij is. Bij Van den Belt heb ik niet iets gezien waarvan ik denk dat hij op de deur klopt. Misschien dat hij het op de training laat zien. Lingr lijkt mij verder.''

Er waren volgens Kranenburg nog andere opties om de aanval in te richten. Van Eersel beaamd dit en stipt een curieuze ontwikkeling aan. ''Slot is helemaal niet tevreden over wat Ivanušec laat zien. Ik had het idee dat er in de periode rond Celtic-uit een stijgende lijn in zijn spel te zien was. Maar het is wel pijnlijk dat Slot hem nu niet eens als optie ziet. Hij zegt dat hij geen rechtsbuiten heeft, maar het is opmerkelijk. Hij kan Paixão op rechts zetten en dan met Ivanušec vanaf links spelen.''

Vizier niet op scherp
Later in de podcast gaan de heren in gesprek over de lage effectiviteit van Feyenoord in aanvallend opzicht. Van Eersel steekt een stokje voor het ontstaan van een stigma. ''Ik vind het een veel groter probleem dat Feyenoord heel makkelijk zijn doelpunten weggeeft. Vandaag had dat ook zomaar weer kunnen gebeuren in de eerste helft. Daarmee verlies je onnodig wedstrijden als je voorin even het vizier niet op scherp hebt staan.''