Slot: "In mijn beleving ook de wedstrijd gespeeld die je moet spelen"

Feyenoord ziet PSV wederom uitlopen op de ranglijst. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Twente is het gat met de koploper uit de Eredivisie twaalf punten en niets lijkt er momenteel op dat de Rotterdammers dat gat nog kunnen dichten. Tegen de club uit Enschede was het spel namelijk niet heel vloeiend, al zag Arne Slot geen slechte wedstrijd van zijn spelers.

"Je weet dat je een mooie stap kan zetten als je thuis tegen Twente moet", reageert Slot bij ESPN teleurgesteld op het resultaat tegen Twente. "Helemaal als je de uitslag van AZ ook nog meekrijgt. De jongens hebben er alles aan gedaan en in mijn beleving ook de wedstrijd gespeeld die je moet spelen. Twente is een goede ploeg en als je dan zorgt dat je bijna niks weggeeft en zelf voldoende kansen krijgt om te scoren, dan verwacht je dat het genoeg is om te winnen. Ik denk alleen dat ik nu drie of vier keer tegen Unnerstall heb gespeeld en dat is een kwaliteit van hem", doelt de trainer van Feyenoord op de reddingen van de Duitser.

Vooral het balbezit stemde Slot tevreden. "Als je zoveel de bal hebt als wij in de tweede helft, dan hoop je op nog meer kansen. Alleen tegen een zeer goed georganiseerde ploeg die zo laag verdedigt, is het niet eenvoudig om vanuit voetbal kansen te krijgen. Dat is ons weer gelukt. Echter dat wij alleen uit voetbal onze kansen krijgen, is gewoon vrij irritant."

Tegen FC Twente werd wederom duidelijk dat Feyenoord creativiteit mist in de aanval. Luciano Rodríguez is een speler die de Rotterdammers moet gaan helpen om uit het niets een kans te creëren. "Niet alleen vandaag, maar tegen elke tegenstander die heel laag verdedigt missen wij een andere manier om tot scoren te komen dan uit een langlopende aanval. Ook vandaag weer negen corners tegen nul. Dat zijn dingen waar andere teams die bovenin staan hun goals uithalen. Ik heb van de week City zitten kijken en die wonnen 1-0 in de laatste minuut uit een corner."

Luka Ivanušec
De trainer van Feyenoord reageert ook op het aantal speelminuten voor Ivanušec. Het komt vooral omdat Paixão 'prima' wedstrijden speelt. "Aan de rechterkant begonnen we vandaag met Nieuwkoop. Ik vind niet dat Ivanušec vanaf die kant kan starten. En vult ook Dilrosun het goed in op rechts. Minteh komt weer terug, en dat is iemand die snelheid en bewegelijkheid heeft in de kleine ruimte. Hij heeft het vermogen om met zijn snelheid iets te doen. Daarbij was Twente op zoek naar de counter, dan heb je jongens nodig die dat voorin moeten belopen.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties