Gimenez baalt van zijn misser: "Het gaat een lange avond worden"

Gimenez baalt van zijn misser: "Het gaat een lange avond worden"

Een wedstrijd zonder kansen had beslist kunnen worden door een redelijk makkelijk gegeven penalty. Echter lukte het Santiago Gimenez niet om direct na rust het net te vinden vanaf de penaltystip en dus eindigde de kraker tegen FC Twente in een doelpuntloos gelijkspel.

"Ik had geen twijfels, want ik wist precies waar ik wilde schieten", vertelt Gimenez over zijn penalty tegen de camera van ESPN. "Ik heb video’s gezien en geoefend op de trainingen. Alleen weet de keeper hem te stoppen en dat kan gebeuren. Uiteraard ben ik teleurgesteld, omdat we met die penalty de overwinning konden behalen. Maar morgen zullen we weer opnieuw beginnen."

Het is een statistiek waar Gimenez zelf niet van op de hoogte is, maar de Mexicaan scoorde slechts één doelpunt uit zijn laatste zes wedstrijden en dus lijkt de spits van Feyenoord in een iets mindere fase te zitten. "Ik ben klaar om door te gaan en deze situatie te doorbreken. Ik weet dat ik niet dezelfde Santi ben als de fans zijn gewend in het begin van dit seizoen. Ik moet weer terugkomen op dat niveau en de eerste stap is om keihard te werken."

Gimenez benadrukt hoe blij hij is met de steun van Het Legioen. "Ze zijn er altijd voor mij en ik voel me teleurgesteld omdat ik voelde dat ze er voor mij waren vandaag. Ze verdienden meer en deze club verdient alles. Vandaag was niet mijn dag en miste ik kansen. Het gaat een lange avond worden, want ik ben natuurlijk ook een mens. Morgen gaat de knop weer om en gaan we hard werken."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties