Slordig Feyenoord weet niet te winnen van FC Twente

Slordig Feyenoord weet niet te winnen van FC Twente

Feyenoord heeft een matige thuiswedstrijd gespeeld tegen FC Twente. De Rotterdammers konden het goede gevoel wat ontstond na de gewonnen bekerwedstrijd tegen PSV geen passend vervolg geven in De Kuip. De ploeg van trainer Arne Slot kwam slordig voor de dag en kon ondanks een strafschop niet tot scoren komen tegen de Tukkers. Het verschil met de nummer drie blijft daardoor vijf punten.

De eerste helft van Feyenoord was misschien wel een van de slechtste helften van het seizoen. Bij de Rotterdammers ontbrak creativiteit in het elftal. Thomas van den Belt verving de geblesseerde Calvin Stengs en Slot koos opnieuw voor Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten. Vanaf de rechterkant kwam er nauwelijks gevaar tegen FC Twente, en alleen Quilindschy Hartman wist een aantal keer voor dreigende situaties te zorgen voor het doel van de Tukkers.

Dat Feyenoord met een gelijke stand de rust in ging was vooral te danken aan een oliedomme actie van Michel Vlap. De thuisploeg leed balverlies uit een corner en stond vervolgens achterin niet goed. FC Twente ging met twee man op het doel van Justin Bijlow af, Brenet legde af, maar Vlap was even de buitenspelregel vergeten en bleef niet achter de bal. Een waarschuwing voor Feyenoord, dat aan het einde van de eerste helft wel beter in de wedstrijd kwam.

copyright proshots 24027837

Gimenez mist strafschop
Direct na rust kreeg Feyenoord een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Santiago Gimenez miste echter vanaf de stip. Lars Unnerstall, die al vaker een sta-in-de-weg was voor Feyenoord, hield de strafschop van de Mexicaan tegen. Ook de rebound van David Hancko ging er niet in. De Rotterdammers speelden wel een stuk beter dan de eerste helft, wat resulteerde in enkele dreigende momenten. Na een uur spelen bracht Slot nieuwe energie. Minteh en Lingr kwamen erin. Voor Van den Belt en Paixão zat de wedstrijd erop.

Gesteund door Het Legioen kreeg Hancko twintig minuten voor tijd een grote kans om te scoren. De Slowaak zette de aanval op, kreeg de bal goed terug van Timber. De inzet van Hancko ging echter rakelings langs het doel van FC Twente. In de slotfase van de wedstrijd ontbrak de creativiteit en de energie om de drie punten alsnog te pakken. Feyenoord probeerde het wel, maar moet genoegen nemen met een punt. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen AZ.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties