''Niet van plan om publiek bij Feyenoord te verbieden''

''Niet van plan om publiek bij Feyenoord te verbieden''

Feyenoord speelt zondag de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam in De Kuip. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is na de uitspraken van premier Rutte niet van plan om supporters bij dit duel direct te verbieden. Wel gaat de burgemeester van Rotterdam vandaag in gesprek met Feyenoord.

"Ik was niet van plan om onmiddellijk tot verbieden over te gaan. We zijn in gesprek met Feyenoord en de andere clubs over het maximaal aantal toeschouwers'', vertelt Aboutaleb in gesprek met RTV Rijnmond. ''Een totaalverbod kan altijd, maar eerst proberen we het onder goede omstandigheden te organiseren. Als dat niet lukt kunnen we het altijd verbieden, maar dat is niet de eerste insteek.''

Rutte was niet blij met de zingende Feyenoord-supporters tijdens de eerste openbare training in De Kuip. "Het is niet goed wat daar gebeurde," vertelt Aboutaleb daarover. "Al snap ik de emoties die bij voetbal gepaard gaan. Mensen zaten eerst verspreid en gingen later toch klonteren en zingen. Dat is buitengewoon onverstandig, met oog op de verspreiding van het virus."

[readmore=54625]

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties