''Niet zo dat Advocaat de gaten gaat opvullen met eigen jeugd''

zaterdag 30 mei 2020 16:54 112.240 keer bekeken 175 reacties Pro Shots

Feyenoord was voor het stoppen van de competitie in een uitstekende vorm. Niet alleen hadden de Rotterdammers nog uitzicht op een plek voor de (voorronde) Champions League: achter de schermen was Advocaat, volgens Feyenoord watcher Mikos Gouka, al bezig om voor volgend seizoen een kampioenswaardig team te smeden. "Advocaat wilde uiteraard doorpakken, van plek twaalf naar drie was stap één en de trainer had in zijn hoofd hoe de volgende stap kon worden gezet."

"Toen kwam de coronacrisis en bleek dat Feyenoord alleen nog maar kan huren of transfervrije spelers kan halen. Dat Bryan Linssen niet tekende, zegt wel iets over de slagkracht van Feyenoord op de markt. Zelfs het verlengen van de contracten van Eric Botteghin en Leroy Fer bleek geen abc’tje. Die spelers moeten echt wennen aan het idee dat hun salaris achteruit gaat terwijl ze over een transfervrije status beschikken. 

"Het is niet zo dat Advocaat de gaten gaat opvullen met eigen jeugd. Veel jeugdspelers moeten zich waarmaken bij het nieuwe Feyenoord O21. Burger en Summerville zijn verder. Die krijgen een kans in de voorbereiding, maar Summerville moet Berghuis voor zich dulden en Burger weet dat het middenveld stond met Fer, Toornstra en Kökcü. Als die spelers blijven, moet hij zich echt laten zien om veel speeltijd te krijgen", zo vervolgt Gouka in het Algemeen Dagblad. "Al is het wel zo dat Tapia en Ozyakup weg zijn en er dus meer perspectief is voor Burger. En Bart Nieuwkoop, die terugkeert van een verhuurperiode bij Willem II, mag na het vertrek van Rick Karsdorp de strijd om een basisplek als rechtsachter aangaan met Lutsharel Geetruida."

Gerelateerd nieuws
175 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 40 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73385 leden - Op dit moment zijn 93 mensen actief, waarvan 32 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved