Nieuw stadion steeds lastiger: ''Ze kijken naar Liverpool''

Nieuw stadion steeds lastiger: ''Ze kijken naar Liverpool''

Het stadiondossier van Feyenoord loopt altijd nog. De plannen rondom Feyenoord City zijn nog niet definitief en vanwege de coronacrisis is het besluit dat gepland stond voor deze zomer voorlopig uitgesteld. Chris Woerts ziet de Rotterdammers worstelen. "Het wordt steeds lastiger. Ze zijn nu aan het kijken naar het model van Liverpool."

Liverpool heeft ook jarenlang rondgelopen met plannen voor een nieuw stadion. De topclub koos er uiteindelijk voor om Anfield te renoveren. "Zij hebben gekozen voor benen in plaats van stenen,'' vertelt Woerts in Veronica Inside. ''Benen leveren uiteindelijk meer op, dus we gaan investeren in het elftal. Met een kampioenschap in de Premier League uiteindelijk tot gevolg, als het nog uitgespeeld wordt."

Woerts ziet de kans groter worden voor renovatie van De Kuip. ''De vraag is: wat levert het op, qua spelersbudget? Als het spelersbudget niet hoog genoeg is in het nieuwe stadion, moet je het niet doen. En dat is nu een beetje de stemming binnen de club: is het wel rendabel om een nieuw stadion te bouwen voor vierhonderd, vijfhonderd miljoen? In deze tijd? Als we gaan verbouwen, krijgen we misschien een gelijk of een groter spelersbudget."

[readmore=54062]

Lees meer over
De Kuip Chris Woerts
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties