''Komt het nieuwe stadion er nog? Ik zeg fiftyfifty''

''Komt het nieuwe stadion er nog? Ik zeg fiftyfifty''

Feyenoord staat een ‘hete zomer’ te wachten volgens sportmarketeer en consultant Chris Woerts. Het draagvlak van Feyenoord City zou met de dag afbrokkelen. Woerts verwacht ook dat de coronacrisis gevolgen gaat hebben voor de stadionplannen.

Dat zegt de sportmarketeer in Voetbal International. Volgens het blad wordt een exit-strategie sinds een paar maanden weer serieus besproken binnen Feyenoord. Op dit moment dient de Kuip al als onderpand voor Goldman Sachs. Mocht het plan voor een nieuw stadion toch de prullenbak in gaan, dan zou dat twintig miljoen euro kosten. Toch zou de club voorzichtig naar financiers voor die strategie zoeken.

"Van Bodegom zal een knoop moeten doorhakken", reageert Woerts, voormalig directeur van Feyenoord. "En dat is ontzettend lastig, de point of no return was natuurlijk allang bereikt. Er is zó veel geld in gestopt, je bent het allemaal kwijt als je nu de stekker eruit trekt. Maar uiteindelijk moet je beslissen wat het beste is voor de club. En gezien de cijfers die er liggen, zal je toch misschien moeten overwegen al dat verlies te nemen."

"Dat zou wel ongekend zijn, hoor", vervolgt Woerts. "Maar het zou me niet verbazen. Dit kan zo niet langer doorgaan. Hoe groot de kans is dat dat nieuwe stadion er nog komt? Moeilijke vraag. Ik zeg fiftyfifty. De bancaire leningen zijn al rond, maar het is natuurlijk vooral de vraag hoe private investeerders gaan reageren op de huidige situatie. Het lijkt me niet zo raar om aan te nemen dat we daar veel meer terughoudendheid gaan zien."

De strijd die gestreden leek, ligt weer volledig open volgens Woerts. "Welke rol de huidige crisis daarin gaat spelen, zullen we snel genoeg gaan merken." Het nieuwe stadion zou in totaal 444 miljoen euro kosten. Het alternatief, renovatie van de Kuip voor 200 miljoen euro, wordt weer serieus overwogen.

Klik hier om het complete artikel te lezen

Lees meer over
De Kuip Chris Woerts
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties