Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

Het kalenderjaar 2018 nadert zijn einde en dus is het tijd om terug te blikken op het afgelopen voetbaljaar. Vandaag komen in deze vierdelige serie van FR12.nl de maanden januari, februari en maart aan bod. Daarin onder andere de transfersoap rond Robin van Persie, goed en slecht nieuws voor verschillende clubiconen en belangrijke bekerzeges op PSV en Willem II.

Januari

7 | Feyenoord start nieuwe jaar maandag op Varkenoord
Met een training op Varkenoord gaat voor Feyenoord 1 maandagochtend het jaar 2018 officieel van start. Daarmee komt voor de spelers een einde aan een periode van twee vrije weken, waarin ze konden herstellen van de zware eerste seizoenshelft.

8 | El Ahmadi: "We willen beker pakken en meedoen om de titel"
Feyenoord bereidt zich vanaf dinsdag voor op de tweede seizoenshelft in het Spaanse Marbella. De Rotterdamse club kijkt terug op een moeizame eerste seizoenshelft, waarin het gat met koploper PSV inmiddels is opgelopen tot veertien punten.

9 | Feyenoord gearriveerd in Zuid-Spanje
Feyenoord is op Spaanse bodem. Na een vlucht van nog geen drie uur arriveerde het team van trainer Giovanni van Bronckhorst dinsdagochtend tegen 10:00 uur op de luchthaven van Málaga. De reis ging per bus verder naar de vertrouwde grond van Marbella, waar Feyenoord dit jaar terugkeert na eerdere trainingskampen in 2012, 2013, 2014 en 2017.

12 | Feyenoord maakt kans op gouden KNVB Beker
Feyenoord maakt na de gouden schaal van afgelopen seizoen nu ook kans om daar een gouden KNVB Beker aan toe te voegen. Het toernooi vindt dit seizoen voor de honderdste keer plaats. Om dat te vieren komt de voetbalbond dit jaar met een gouden bokaal. De bond maakt ook bekend dat TOTO de nieuwe naamgever gaat worden.

13 | Feyenoord wint in matig oefenduel
Feyenoord is 2018 met een overwinning begonnen. In Marbella werd het Zwitserse FC Luzern met 2-1 verslagen. Nicolai Jorgensen en Renato Tapia zorgden voor de Rotterdamse treffers. Erg overtuigend was de overwinning echter niet.

13 | Brad Jones blijft eerste doelman van Feyenoord
Brad Jones blijft ook na de winterstop de eerste doelman van Feyenoord. Dat meldt Feyenoordwatcher Sinclair Bisschop op Twitter. In de oefenwedstrijd tegen FC Luzern kreeg hij de voorkeur boven Kenneth Vermeer en dat zal in de competitie dus niet anders zijn.

13 | El Ahmadi: "In die cruciale week direct de toon zetten"
Feyenoord is het nieuwe jaar begonnen met een 2-1 overwinning op het Zwitserse FC Luzern. Zo sluiten de Rotterdammers het trainingskamp in Marbella goed af. Na afloop stond aanvoerder Karim El Ahmadi RTV Rijnmond te woord.

16 | '1908' naam nieuwe trainingscomplex Feyenoord 1
‘1908’. Dat is de naam van het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord 1. Algemeen directeur Jan de Jong en Legioen-lid Stefan Rebergen, die de naam bedacht, maakten dit dinsdagmiddag gezamenlijk bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. Zij onthulden ten overstaan van een volle zaal een bord met daarop de naam die de accommodatie zal gaan dragen.

17 | Feyenoord wenst Willem van Hanegem sterkte
Feyenoord wenst Willem van Hanegem de komende periode alle sterkte toe. Het 73-jarige clubicoon maakte woensdagochtend via het Algemeen Dagblad wereldkundig dat bij hem prostaatkanker is vastgesteld. Hij zal de komende tijd intensief worden behandeld om de ziekte te bestrijden.

17 | Definitief: Ayoub volgend seizoen Feyenoorder
Yassin Ayoub speelt met ingang van volgend seizoen voor Feyenoord. De 23-jarige middenvelder komt komende zomer transfervrij over van FC Utrecht en zette vandaag (woensdag) zijn handtekening onder een vierjarig contract in De Kuip.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

19 | Kenneth Vermeer definitief naar Club Brugge
Kenneth Vermeer speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Club Brugge, dat met Feyenoord ook een akkoord heeft bereikt over een optie tot koop. De 32-jarige doelman vertrekt per direct naar de huidige koploper van de Belgische competitie, waar ook de oud-Feyenoorders Jordy Clasie en Ruud Vormer onder contract staan.

19 | Robin van Persie definitief terug bij Feyenoord
Robin van Persie tekent aanstaande maandag een contract bij Feyenoord. Niets staat een terugkeer van de 102-voudig international naar De Kuip nog in de weg, nu hij tot overeenstemming is gekomen met zijn huidige club Fenerbahçe over de ontbinding van zijn contract. Feyenoord en Van Persie bereikten in eerder stadium al een mondeling akkoord over de terugkeer.

21 | Feyenoord verliest eerste wedstrijd na winterstop
Feyenoord is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag in de Klassieker. Het team van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst speelde een prima eerste helft op bezoek bij Ajax, maar zag in de tweede helft hoe de Amsterdammers binnen enkele minuten de overwinning veiligstelden: 2-0. Nicolai Jørgensen kreeg van scheidsrechter Bjorn Kuipers tweemaal geel en moest voortijdig van het veld.

22 | Van Persie krijgt nummer 32
Robin van Persie gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 32. Een bijzonder getal voor de woensdag gepresenteerde aanvaller, die in 2002 met hetzelfde rugnummer zijn officiële debuut maakte voor Feyenoord.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

23 | Oud-Feyenoorder Reinier Kreijermaat overleden
Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van Reinier Kreijermaat. De voormalig speler van Feyenoord overleed maandagavond op 82-jarige leeftijd.

24 | Feyenoord morst opnieuw punten, nu bij FC Utrecht
Feyenoord heeft woensdagavond een punt overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). Sam Larsson zorgde in Stadion Galgenwaard nog wel voor een Rotterdamse voorsprong, maar nog voor rust kwam de thuisploeg terug via Gyrano Kerk. Robin van Persie maakte in de slotfase als invaller zijn officiële rentree voor Feyenoord.

26 | Van Bronckhorst: "Druk? Die voel ik al 2,5 jaar"
Giovanni van Bronckhorst is momenteel niet bezig aan zijn leukste periode bij Feyenoord. Zijn ploeg staat vijfde in de Eredivisie en heeft enkel nog de KNVB Beker om voor te strijden. De druk die hij voelt, is echter niks nieuws, zo geeft hij aan tijdens de persconferentie in aanloop naar Feyenoord - ADO.

27 | Miquel Nelom op huurbasis naar Sparta
Miquel Nelom speelt de rest van het seizoen voor Sparta Rotterdam. De 27-jarige linksback wordt door de club uit Rotterdam-West voor een half jaar gehuurd van Feyenoord, waar zijn contract komende zomer afloopt.

28 | Feyenoord boekt eerste zege van kalenderjaar
Feyenoord is dankzij een 3-1 overwinning op ADO Den Haag gestegen naar de vierde plaats in de Eredivisie. Na goals van Tonny Vilhena en Steven Berghuis bracht Lex Immers de spanning even terug in de wedstrijd, voordat Jens Toornstra het duel definitief besliste. Alle goals vielen in de tweede helft.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

29 | AD: Nicolai Jørgensen blijft bij Feyenoord
Nicolai Jørgensen verkast deze winter niet naar Newcastle United. De Deense spits van Feyenoord maakt het seizoen sowieso af bij de regerend landskampioen. Dit schrijft het Algemeen Dagblad. De Engelse club heeft de door Feyenoord opgelegde deadline laten passeren.

31 | Feyenoord knikkert PSV uit bekertoernooi na goede zege
Feyenoord is halve finalist in de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was woensdagavond in de kwartfinales van het toernooi met 2-0 te sterk voor PSV. Sam Larsson en Tonny Vilhena tekenden in De Kuip al voor rust voor beide goals, waarna de ploeg in de tweede helft tot het einde als collectief streed om de voorsprong te verdedigen.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

Februari

1 | Telegraaf: Kramer per direct geen Feyenoorder meer
Michiel Kramer maakt toch het seizoen niet af bij Feyenoord. De spits en de club hebben volgens De Telegraaf het contract per direct ontbonden. Kramer kan hierdoor transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever. Zijn contract liep door tot in de zomer en had geen uitzicht meer op speelminuten in De Kuip.

4 | Teleurstellend Feyenoord onderuit tegen VVV-Venlo
Feyenoord is er niet in geslaagd een goed vervolg te geven aan de midweekse bekerzege op PSV. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst beet zich zondagmiddag stuk op VVV-Venlo, dat kort voor tijd scoorde uit een strafschop: 1-0.

6 | Feyenoord O19 in slotfase langs FC Nitra
Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagmiddag op spectaculaire wijze de achtste finales van de UEFA Youth League bereikt. De ploeg van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel kwam in een uiterst spannende play-off wedstrijd tegen FC Nittra na twintig minuten op voorsprong, gaf deze vervolgens weer weg, om na rust alsnog de zege te pakken: 2-3.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

8 | Feyenoord in tweede helft langs FC Groningen
Feyenoord heeft donderdagavond zonder al te veel moeite FC Groningen met 3-0 verslagen. In De Kuip nam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst na rust afstand door goals van Jens Toornstra, Jeremiah St. Juste en Robin van Persie. Voor Van Persie, die een minuut voor zijn treffer was ingevallen, was het zijn eerste goal sinds zijn terugkeer bij Feyenoord.

11 | Feyenoord met negen man onderuit in Arnhem
Feyenoord is er niet in geslaagd Vitesse drie keer in één seizoen te verslaan. In GelreDome waren de Arnhemmers zondagmiddag met 3-1 te sterk voor de formatie van Giovanni van Bronckhorst. Bij het laatste fluitsignaal stonden er nog maar negen spelers van Feyenoord binnen de lijnen, na twee directe rode kaarten voor Bilal Basaçikoglu en Tyrell Malacia.

15 | Vente: "Ik leer dagelijks veel van Van Persie"
Dylan Vente bekroonde zijn debuut in de basisopstelling van Feyenoord 1 in december met een doelpunt en twee assists. Sinds de komst van Robin van Persie lijkt de 18-jarige Vente de derde spits binnen de selectie te zijn geworden. Ondanks dat heeft hij veel aan de aanwezigheid van Van Persie.

18 | Van Persie schiet Feyenoord langs Heracles
Feyenoord heeft Heracles Almelo zondagmiddag voor de derde keer dit seizoen verslagen. In de competitiewedstrijd in De Kuip kroonde basisspeler Robin van Persie zich tot matchwinner: 1-0.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

21 | Feyenoord Onder 19 uitgeschakeld in Youth League
Na een knappe campagne van Feyenoord Onder 19 in de UEFA Youth League is er woensdagavond een einde gekomen aan het Europese avontuur. De ploeg van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. De leeftijdsgenoten van de Engelse topclub Chelsea bleken een maatje te groot en wonnen de wedstrijd met 5-2.

23 | Seizoen Jeremiah St. Juste voorbij
Jeremiah St. Juste komt de rest van het seizoen niet meer in actie voor Feyenoord. De verdediger is vandaag (vrijdag) geopereerd in verband met het regelmatig uit de kom schieten van zijn rechterschouder.

25 | Feyenoord onderuit tegen PSV in De Kuip
Feyenoord is er niet in geslaagd PSV voor de tweede keer dit seizoen te verslaan in De Kuip. Na de overwinning in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker (eind januari) was de koploper van de Eredivisie in competitieverband zondagmiddag met 1-3 te sterk.

26 | Oud-Feyenoorder Chris Gyan is schuldenvrij
Oud-Feyenoorder Christian Gyan is officieel schuldenvrij. Schrijver Michel van Egmond maakte via Twitter bekend dat de voormalige verdediger, die van 1997 tot 2006 bij de club speelde, mede dankzij de hulp van het Legioen uit het rood is gekomen.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

27 | Feyenoord bevestigt: halve finale gaat door
De bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Willem II van aanstaande woensdag 28 februari (20:45 uur) gaat door. Dat is de uitkomst van een overleg dat dinsdagmiddag heeft plaatsgevonden tussen Feyenoord, Willem II en de KNVB. De beslissing is genomen op basis van de huidige weersvoorspellingen. Die geven aan dat de gevoelstemperatuur woensdagavond niet onder de -15 graden Celsius komt, de gevoelstemperatuur die de KNVB als grens aanhoudt voor een eventuele afgelasting.

28 | Feyenoord verslaat Willem II en bereikt bekerfinale
Feyenoord heeft zich voor de zeventiende keer in de clubhistorie geplaatst voor de finale van de TOTO KNVB Beker. In de halve finales werd Willem II woensdagavond in De Kuip eenvoudig met 3-0 verslagen door doelpunten van Steven Berghuis, Robin van Persie en Tonny Vilhena.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

Maart

3 | Slecht Feyenoord verliest in Breda
Het ‘Avondje NAC’ is voor Feyenoord niet geworden wat de ploeg ervan had gehoopt. De formatie van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst ging zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion met 2-1 onderuit tegen NAC Breda.

6 | Houtman weer stadionspeaker bij wedstrijd tegen AZ
Goed nieuws voor Feyenoord, de supporters en Peter Houtman. De stadionspeaker, die bijna elk jaar tot beste stadionspeaker van het land verkozen wordt, is voldoende hersteld van een hartinfarct. Houtman zal aanstaande zondag voor de wedstrijd tegen AZ weer zijn opwachting op het veld van De Kuip maken.

11 | Getergd Feyenoord in eigen huis langs AZ
Feyenoord heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een Europees ticket. De ploeg van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst was in De Kuip met 2-1 te sterk voor nummer drie AZ, dat op zondag 22 april ook de tegenstander in de bekerfinale.

16 | Willem van Hanegem is weer gezond
Oud-topvoetballer en analist Willem van Hanegem (74) is weer gezond. Eind vorig jaar bleek dat hij prostaatkanker had, maar 35 bestralingen hebben goed gewerkt. Zijn arts bracht hem vanmorgen het goede nieuws.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

17 | Familie Van Bronckhorst lastiggevallen: "Dit gaat erg ver"
Kampioen Feyenoord presteert dit seizoen ondermaats. En dat frustreert blijkbaar. Trainer Giovanni van Bronckhorst krijgt voor het eerst in zijn loopbaan te maken met mensen die zijn familie het ergste toewensen. ''Dit gaat erg ver.''

18 | Feyenoord wint eerste uitduel in 2018
Feyenoord heeft in Zwolle zondagmiddag afgerekend met twee negatieve reeksen. De ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst boekte voor het eerst sinds 2003 een zege (3-4) op PEC Zwolle in het MAC3PARK Stadion en maakte zo een einde aan een periode met vijf uitwedstrijden zonder zege in dit Eredivisieseizoen.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

19 | Invoering Video Assistant Referee in Eredivisie is een feit
Tijdens de AVBV van maandagavond hebben de BVO’s unaniem besloten dat de videoscheidsrechter komend seizoen wordt ingevoerd in de Eredivisie. Dat betekent dat bij alle wedstrijden op het hoogste niveau van het Nederlandse betaald voetbal gebruik wordt gemaakt van de Video Assistant Referee (VAR).

20 | Ramon Hendriks tekent eerste profcontract
Ramon Hendriks heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij Feyenoord. In het bijzijn van zijn ouders, jongere broer en zus, oudere zus en zijn beste vriend tekende de 16-jarige verdediger van Feyenoord Onder 17 een overeenkomst die hem tot medio 2021 aan de club verbindt.

21 | Feyenoord wint Benefietwedstrijd van ADO Den Haag
Feyenoord heeft de Benefietwedstrijd voor ‘Support Casper’ overtuigend gewonnen. In De Kuip werd ADO Den Haag woensdagavond met 4-0 verslagen door goals van Jens Toornstra, Bilal Basaçikoglu, Sam Larsson en Dylan Vente.

27 | Eerste profcontract voor Crysencio Summerville
Nadat Ramon Hendriks een week geleden zijn handtekening onder een eerste contract mocht zetten, was het dinsdagmiddag aan Feyenoord Onder 17-speler Crysencio Summerville. In het bijzijn van maar liefst vijftien familieleden en vrienden tekende de 16-jarige aanvaller zijn eerste profcontract dat hem tot medio 2021 verbindt aan Feyenoord.

Jaaroverzicht 2018: Van Persie keert terug bij Feyenoord

28 | Dylan Vente verlengt contract bij Feyenoord
Dylan Vente heeft met Feyenoord een principeakkoord bereikt over een nieuw contract dat hem tot medio 2022 aan de club verbindt. De huidige verbintenis van de aanvaller (18) loopt tot en met juni 2019. De contractverlenging wordt binnenkort officieel beklonken in De Kuip als het gedetailleerde spelerscontract wordt ondertekend.

Lees meer over
Kenneth Vermeer De Kuip PSV El Ahmadi Robin van Persie Steven Berghuis Jens Toornstra Dylan Vente Tyrell Malacia Vitesse FC Utrecht ajax Renato Tapia Michiel Kramer trainingskamp Clasie Tonny Vilhena Toornstra Tapia Feyenoord City Van den Berg
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties