Vente: ''Ik leer dagelijks veel van Van Persie''

Vente: ''Ik leer dagelijks veel van Van Persie''

Dylan Vente bekroonde zijn debuut in de basisopstelling van Feyenoord 1 in december met een doelpunt en twee assists. Sinds de komst van Robin van Persie lijkt de 18-jarige Vente de derde spits binnen de selectie te zijn geworden. Ondanks dat heeft hij veel aan de aanwezigheid van Van Persie.

"Ik leer dagelijks veel van hem", vertelt Vente. "Hij geeft gewoon veel tips. Ook kleine dingen waardoor je als spits meer doelpunten kan maken. Met loopacties voor de goal bijvoorbeeld. Normaal loop je in een lijn naar de eerste paal bijvoorbeeld, maar door zijn uitleg kan je net wat meer ruimte voor jezelf creëren."

"Ik denk dat hij nog steeds zo goed is als vroeger", vervolgt de jonge spits over Van Persie. "Tijdens de trainingen zie je dat zijn techniek zo goed is, dat gaat nooit weg. Ook als je kijkt naar zijn doelpunt tegen FC Groningen. Dat is pure wereldklasse. Dat zit er nog in bij hem."

"Mijn persoonlijk doel is om mezelf veel te ontwikkelen en veel te leren van Nicolai Jørgensen en Robin. Daar kan ik veel van leren en daar word ik alleen maar beter van. Als de trainer mij nodig heeft in een wedstrijd zal ik er staan."

"Wat ik nog kan verbeteren? Ik moet nog wat sterker worden op het fysieke vlak, ook aan de bal. Dat is waar ik ook veel op train. Ik doe veel krachttraining ook, daar ben ik dus wel mee bezig."

Bekijk hieronder het gehele gesprek met Vente. Player niet zichtbaar? Even adblocker uitschakelen!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties