Feyenoord wint in matig oefenduel

zaterdag 13 januari 2018 17:45 69.930 keer bekeken 96 reacties Pro Shots

Feyenoord is 2018 met een overwinning begonnen. In Marbella werd het Zwitserse FC Luzern met 2-1 verslagen. Nicolai Jorgensen en Renato Tapia zorgden voor de Rotterdamse treffers. Erg overtuigend was de overwinning echter niet. 

Vanaf de eerste minuten controleerde Feyenoord de wedstrijd, maar tot veel echte kansen leidde dit niet. Berghuis was tot twee keer toe dichtbij de 1-0. Een vrije trap van de rechtsbuiten eindigde net naast het doel van de Zwitsers en ook een fraaie combinatie met Nicolai Jorgensen wist hij niet af te ronden. Ook Jeremiah St. Juste was in de 28e minuut nog een keer gevaarlijk, maar hij stuitte op de doelman van FC Luzern.

De eerste treffer van de wedstrijd viel vlak voor rust. Berghuis speelde zich goed vrij en legde vervolgens af op Jorgensen. Die hoefde alleen nog maar in te tikken en tekende zo voor de eerste Feyenoordtreffer van 2018. Met een 1-0 voorsprong ging Feyenoord de rust in.

In de tweede helft was het Luzern-speler Stefan Wolf die met een fraai afstandsschot al vroeg gelijk maakte. In de 62e minuut liet Feyenoord weer van zich horen. Tonny Vilhena gaf de bal voor richting de tweede paal. Daar stond Sven van Beek, die goed het overzicht bewaarde. Hij vond Renato Tapia, die Feyenoord opnieuw op voorsprong zette.

Ook in de tweede helft leverde de ontmoeting in Marbella verder weinig spektakel op. Feyenoord kreeg via onder andere St. Juste en Jorgensen nog een aantal kansen, maar wist deze niet te benutten. Het bleef bij 2-1, in het laatste duel in aanloop naar de Klassieker van volgende week zondag. 

Feyenoord – FC Luzern 2-1
Scoreverloop:
43’ 1-0 Jørgensen
53’ 1-1 Wolf
63’ 2-1 Tapia

Opstelling Feyenoord: Jones; St. Juste, Van Beek, Tapia, Malacia (75’ Nelom); El Ahmadi (46’ Amrabat), Toornstra, Vilhena, Berghuis (46’ Boëtius), Jørgensen en Larsson. 

Gerelateerd nieuws
96 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65836 leden - Op dit moment zijn 882 mensen actief, waarvan 217 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved