Feyenoord wint eerste uitduel in 2018

zondag 18 maart 2018 18:33 46.205 keer bekeken 223 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord heeft in Zwolle zondagmiddag afgerekend met twee negatieve reeksen. De ploeg van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst boekte voor het eerst sinds 2003 een zege (3-4) op PEC Zwolle in het MAC3PARK Stadion en maakte zo een einde aan een periode met vijf uitwedstrijden zonder zege in dit Eredivisieseizoen.

Van Persie was fit genoeg bevonden om te starten, nadat hij door de naweeën van een teeninfectie bij de competitiewedstrijd tegen AZ (2-1) nog negentig minuten op de bank zat. Dat de routinier zich weer goed voelde, liet hij al snel blijken. Nog voor de eerste tien minuten in Zwolle voorbij waren, opende hij de score.

Als aanvallende middenvelder kroop Van Persie naar het centrum van het strafschopgebied, waar hij de bal ontving na een mooie aanval via de buitenspelers Jean-Paul Boëtius en Steven Berghuis. Laatstgenoemde legde af en tekende zo voor alweer zijn tiende assist van dit competitieseizoen. Voor Van Persie betekende zijn goal zijn eerste treffer ooit op kunstgras.

Koelbloedige Van Persie
Vijf minuten later was het alweer raak voor Van Persie. Dit keer vond Boëtius hem in één keer. De flankspeler reageerde alert op een slordige inspeelpass van Sepp van den Berg, snoepte Ryan Thomas de bal af, kapte zich in het strafschopgebied langs Van den Berg en legde de bal panklaar neer voor Van Persie. Die rondde op zijn beurt koelbloedig af met zijn linker en tilde zijn seizoenstotaal naar vier doelpunten: 0-2.

Een betere start kon Feyenoord zich niet wensen in het MAC3PARK Stadion, met daarin 500 Feyenoord-supporters in het uitvak. De meegereisde supporters hadden echter ook gezien dat PEC Zwolle een minuut voor de 0-1 viel de eerste kans van de wedstrijd had gekregen. Youness Mokhtar kreeg de bal na miscommunicatie tussen Karim El Ahmadi en doelman Brad Jones voor zijn voeten, maar lobde de bal over het doel.

Volledige controle
Veel verder dan die enorme kans voor Mokhtar kwam de thuisploeg voor rust niet meer, want Feyenoord had de volledige controle over de wedstrijd door de twee fraaie treffers van Van Persie. Pas na de pauze leek PEC Zwolle weer wat beter in de wedstrijd te komen, toen ineens ook de naam van Karim El Ahmadi op het scorebord kwam te staan.

Aanvoerder El Ahmadi loste een schot van afstand dat houdbaar leek voor PEC-doelman Diederik Boer, maar in de praktijk niet houdbaar bleek: 0-3. Lang kon de middenvelder niet genieten van zijn tweede competitiedoelpunt van dit seizoen, gemaakt in de 52ste minuut, want amper een minuut later moest ook Jones een bal uit zijn net vissen.

Zwols offensief
Mustafa Saymak stond aan het eind van een vlot lopende aanval van de Zwollenaren en liet Jones met een schot in de linkerbenedenhoek kansloos. De doelpuntenmaker gaf daarmee het startsignaal voor een Zwols offensief, dat de formatie van trainer John van’t Schip meerdere kansen opleverde. De grootste was na een kleine zeventig minuten spelen voor Thomas, die de alerte Jones op zijn weg naar het doel vond.

Feyenoord was de grip op het duel weliswaar een beetje kwijt in de tweede helft, maar liep toch nog verder weg bij PEC Zwolle. In de 79ste minuut tikte Tonny Vilhena de 1-4 binnen op aangeven van Berghuis. Het betekende alweer zijn negende competitiedoelpunt, gelijk aan zijn productie in zijn laatste drie Eredivisieseizoenen.

Invaller Piotr Parzyszek bracht de spanning in de wedstrijd echter nog volledig terug, door PEC Zwolle in de 85ste minuut vanaf de strafschopstip – na een lichte overtreding van Boëtius - naar 2-4 te schieten. Drie minuten later tekende diezelfde Parzyszek voor de 3-4. Na nog ruim zeven minuten strijd was de belangrijke uitoverwinning voor Feyenoord toch een feit en nam de formatie van Van Bronckhorst weer drie punten mee naar Rotterdam.

Wedstrijdverloop
 • Doelpunt Robin van Persie (0 - 1)
  '10
 • Doelpunt Robin van Persie (0 - 2)
  '15
 • Doelpunt Karim El Ahmadi (0 - 3)
  '51
 • Doelpunt Mustafa Saymak (1 - 3)
  '52
 • Jens Toornstra komt erin voor Robin van Persie
  '53
 • Gele kaart Steven Berghuis
  '59
 • Piotr Parzyszek komt erin voor Mustafa Saymak
  '72
 • Doelpunt Tonny Vilhena (1 - 4)
  '78
 • Erik Israelsson komt erin voor Youness Mokhtar
  '83
 • Terell Ondaan komt erin voor Queensy Menig
  '83
 • Doelpunt Piotr Parzyszek (2 - 4)
  '85
 • Doelpunt Piotr Parzyszek (3 - 4)
  '88
 • Eric Botteghin komt erin voor Steven Berghuis
  '90
Gerelateerd nieuws
223 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 94 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1465 mensen actief, waarvan 363 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved