Nieuwkoop: ''Het zijn niet de wedstrijden die je wil spelen''

Nieuwkoop: ''Het zijn niet de wedstrijden die je wil spelen''

Bart Nieuwkoop is de laatste weken weer basisspeler bij Feyenoord. De rechtsback krijgt momenteel de kans vanwege een schorsing van Jeremiah St. Juste. Nieuwkoop speelt nog tegen FC Groningen en daarna is St. Juste weer inzetbaar. Giovanni van Bronckhorst moet dan een keuze gaan maken.

"Deze wedstrijden probeer ik aan te pakken om te laten zien wat ik kan. Ik wil blijven staan. Ook als Jeremiah terug is", vertelt Nieuwkoop strijdbaar voor de camera van RTV Rijnmond. Dit seizoen maakte de verdediger amper minuten in het eerste.

"Het was wel moeilijk, al heeft het ook te maken met blessures die ik vorig seizoen in de voorbereiding kreeg. Nu krijg ik drie wedstrijden, dus ik hoef niet alles in die ene wedstrijd te stoppen. Als ik alle wedstrijden goed speel, hoop ik niet dat de trainer mij er zo maar uit zet.''

Minuten bij de beloften maken Nieuwkoop niet sterker. "Bij Jong is het een andere intensiteit dan in de eredivisie. Het zijn niet de wedstrijden die je wil spelen. Ik ben nu 22 en op een gegeven moment wil je die stap maken dat je elke week in de eredivisie speelt."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties