Feyenoord 2 verliest in slotfase van ADO Den Haag 2

maandag 20 augustus 2018 13:40 171.990 keer bekeken 574 reacties Pro Shots

Jong Feyenoord heeft de tweede wedstrijd in de Reservecompetitie verloren. Het team van hoofdtrainer Peter van den Berg startte vorige week met een klinkende overwinning op stadgenoot Excelsior (6-0), maar verloor maandagmiddag op bezoek bij Jong ADO Den Haag met 2-1.

De thuisploeg uit Den Haag en het beloftenteam van Feyenoord hielden elkaar in evenwicht in de beginfase van de wedstrijd. De ploeg van Feyenoord Academy kreeg een aantal mogelijkheden om de score te openen. De eindpass of de bezetting voor het doel was op die momenten echter niet goed, waardoor het team niet echt gevaarlijk werd.

Vlammend schot
Na ruim een half uur spelen bracht Jong Feyenoord het uiteindelijke overwicht wél tot uiting op het scorebord toen Orkun Kökcü een vlammend afstandsschot loste. Mike Havekotte, doelman van Jong ADO Den Haag, had geen antwoord op het harde schot, waardoor de middenvelder voor de verdiende openingstreffer zorgde. Dit was ook de ruststand.

Ook in het begin van de tweede helft had Jong Feyenoord het betere van het spel, maar naarmate het tweede deel van de wedstrijd vorderde veranderde dit. De thuisploeg nam daarna het initiatief over. Doelman Ramón ten Hove hield met een aantal knappe reddingen zijn doel lange tijd schoon, maar ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd lukte het Jong ADO Den Haag wel om de goalie te passeren. Een voorzet van de zijkant werd binnengekopt: 1-1.

Tegenvaller in slotfase
Jong Feyenoord probeerde na de gelijkmaker terug te komen in de wedstrijd, al bleef de tegenstander ook mogelijkheden creëren. De jonge Feyenoorders kwamen goed terug in de wedstrijd, maar het eerstvolgende doelpunt viel enkele minuten voor het eindsignaal aan de andere kant: 2-1.

Jari Schuurman, die in de slotfase doelpuntenmaker Kökcü verving, leek vervolgens een punt te redden voor zijn team. Het schot van de middenvelder ketste echter op de paal, waardoor Jong Feyenoord verloor in het Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Scoreverloop
0-1 | 32 | Kokcu
1-1 | 77' | Boussakou
2-1 | 89' | Rieder

Opstellingen
Feyenoord 2: Ten Hove; Reith, Geertruida, Lewis, Knoester; Wehrmann, Kökcü, Burger; Sinisterra, Vente, El Hankouri.
ADO Den Haag 2: Havekotte; Polley, Muringen, Pinas, B. Kuipers; Reynolds, Rieder, Van Wetten; Boussakou, Van Huffel, Van Kins.

Wissels
Feyenoord 2: Evora, Van Mullem, Vicario, Van Leeuwen, Schuurman, Van der Kust, Zwarts.
ADO Den Haag 2: Schoonderwaldt, Achahbar, Van Mil, Van de Ende, Owusu, Heijberg, Reijneveld, Reemst.

Gerelateerd nieuws
574 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 172 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73882 leden - Op dit moment zijn 863 mensen actief, waarvan 219 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved