Mijlpaal voor Slot in de maak en moet alleen Happel voor zich dulden

Mijlpaal voor Slot in de maak en moet alleen Happel voor zich dulden

Op dit moment één van de meest besproken mensen van het land is de hoofdtrainer van Feyenoord. Opvallend genoeg gaat het nauwelijks over de mijlpaal die de oefenmeester te wachten staat. De geboren Bergentheimer staat namelijk op de rand van een prestatie van formaat. In de historie van de Rotterdamse club hebben slechts zes trainers minstens honderd Eredivisiewedstrijden aan het roer gestaan.

Op dit moment heeft Arne Slot 99 wedstrijden in de vaderlandse competitie achter zijn naam staan voor Feyenoord. De ontmoeting tussen Feyenoord en PEC Zwolle, een oude bekende van Slot, wordt zodoende een bijzondere. Aan het eind van het seizoen zal de 45-jarige coach uitkomen op een totaal van 102 Eredivisiewedstrijden, waarmee hij op gelijke hoogte zal komen met Ronald Koeman.

Een ander opvallend feit is het puntengemiddelde van de oud-speler van PEC Zwolle. Momenteel mag Slot trots zijn op een meer dan verdienstelijke 2,3 punten per wedstrijd. Daarmee is hij de enige trainer, met minstens 100 wedstrijden voor Feyenoord als trainer, die enigszins in de buurt komt van de mythische Oostenrijker Ernst Happel.

De succestrainer van weleer die in 1973 stopte bij de Stadionclub kwam op een imposant puntengemiddelde uit van 2,38. Mocht Arne Slot zijn, vermoedelijk, laatste drie Eredivisiewedstrijden met de Rotterdamse club winnen, komt hij uiteindelijk uit op een totaal van 2,32 punt per wedstrijd.

Om de prestaties van Slot, en Happel, in perspectief te plaatsen. Zelfs als de grens van 100 wedstrijden buiten beschouwing wordt gelaten hebben in de geschiedenis van Feyenoord, sinds dat de Eredivisie onder de vlag van de KNVB wordt gespeeld, slechts twee trainers een hoger puntengemiddelde behaald. Oefenmeesters met slechts één wedstrijd worden hierin buiten beschouwing gelaten.

Alleen de voorganger van Ernst Happel, Ben Peeters (2,38), en de interim-opvolger van de Oostenrijker, Ad Zonderland (2,50), mogen zich meten met Slot en de winnaar van de Europacup I. Gezien het legendarische elftal wat de drie heren tot hun beschikking hadden, mogen we de hoed afnemen voor het feit dat Arne Slot zich genesteld heeft vlak achter trainers van misschien wel het beste Feyenoordelftal ooit.

Feyenoord-coaches met (bijna) 100 Eredivisie-duels:

Trainer Eredivisie-duels Punten Gemiddelde
Ernst Happel 133 317 2,38
Arne Slot 99 228 2,30
Giovanni van Bronckhorst 136 276 2,03
Ronald Koeman 102 206 2,02
Willem van Hanegem 109 218 2,00
Bert van Marwijk 170 338 1,99
Václav Jezek 129 227 1,76
Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties