Slot geeft duidelijkheid: "De afgelopen dagen ben ik niet in Engeland geweest"

Slot geeft duidelijkheid: "De afgelopen dagen ben ik niet in Engeland geweest"

De aankondiging van Liverpool FC dat Arne Slot een meerjarig contract gaat tekenen als hoofdtrainer laat nog even op zich wachten, maar in de Nederlandse en Engelse media is er niemand die twijfelt aan de transfer. Voor de aanwezige journalisten op de persconferentie van vrijdagmiddag was het de uitgelezen mogelijkheid om de trainer van Feyenoord te vragen naar de status.

"Er is nog steeds niks officieel bevestigd", begint Slot op de persconferentie. "Je ziet dat ik hier met een Feyenoord-embleem op mijn shirt zit en dat het de bedoeling is dat het over Feyenoord gaat, maar in de basis heb ik er alle vertrouwen in dat het rond gaat komen. Wanneer dat exact gaat zijn, kan ik nog niet vertellen."

Slot heeft duidelijk geen zin om alle vragen omtrent Liverpool te beantwoorden en laat ook weinig los over de stand van zaken. "Zolang als het nog niet officieel is, kan ik nog geen antwoorden geven. Na het seizoen kan ik antwoorden geven op alle vragen, want ik ben nu bezig om zoveel mogelijk punten met Feyenoord te halen, terwijl Liverpool ook nog met een seizoen bezig is. De afgelopen dagen ben ik niet in Engeland geweest."

Een opvolger
Hoewel Slot het niet officieel wil zeggen, lijkt het wel duidelijk dat de transfer nagenoeg rond is. De trainer gaat zelfs in op de vraag of hij meedenkt met Dennis te Kloese over een opvolger. "Daar hebben we het nog niet over gehad. We hebben net wel over de app contact gehad dat we dinsdag samen uiteten gaan, dus dat betekent dat ik zelfs in het huidige proces nog goed met hem ben. Dat is heel veel waard voor ons beiden."

Slot vertelt dat de er in de afgelopen drie jaar zoveel dingen zijn verbeterd, dat hij ook niet twijfelt dat zijn opvolger het succes kan volhouden met alles wat er in de club is veranderd op een positieve manier. Vooral de financiële mogelijkheden zijn een wereld van verschil. "Mocht de transfer van mij naar Liverpool doorgaan, dan gaat dat ook wel om een aardig bedrag en er staan nog wel een aantal spelers op de nominatie om eventueel weg te kunnen gaan. De club staat er zoveel anders voor dan drie jaar geleden dat ik er alle vertrouwen in heb dat die trainer in een, voor Feyenoord begrippen, hele mooie situatie terecht gaat komen."

Lees meer over
Arne Slot Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties