Slot: "Dat had veel mooier geweest in een vol stadion"

Slot: "Dat had veel mooier geweest in een vol stadion"

Het seizoen 2023/24 komt bijna tot een einde en het is, met nog drie wedstrijden te gaan, duidelijk dat Feyenoord eindigt op de tweede plek. Het is voor het eerst in dertig jaar tijd dat de Rotterdammers twee seizoenen achter elkaar in de top 2 eindigen en dus is het een mooie prestatie. Voor nu ligt de focus op speelronde 32 waar PEC Zwolle de tegenstander is in De Kuip.

Voor de wedstrijd van aanstaande zondag kan Slot, los van de bekende blessuregevallen, beschikken over een fitte selectie. Trauner ging afgelopen donderdag eerder naar binnen, maar dat was volgens planning. "Gernot heeft vandaag gewoon meegetraind. Bij hem kiezen we er altijd voor om hem een zo ideaal mogelijke aanloop naar de wedstrijd te geven. In zijn geval is het dat hij drie dagen voor een wedstrijd vrij is. Vandaar dat hij woensdag wel getraind heeft, vandaag weer wel en zaterdag ook."

Straf van KNVB
Bij de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Excelsior moet Feyenoord de vakken X, R, S en T leeg houden. Dit heeft de KNVB opgelegd als straf na het afsteken van vuurwerk op de tribunes in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. Dit is uitgerekend in een wedstrijd waar Slot mogelijk zijn afscheid neemt, maar ook andere spelers die voor een transfer staan. "Los van of het wel of niet mijn laatste wedstrijd is, is het gewoon verschrikkelijk jammer dat het stadion niet helemaal vol zit. De sfeer in het stadion is altijd geweldig", klinken de woorden van Slot.

"Ik denk dat onze spelers na zo’n seizoen het ook zouden verdienen om het af te sluiten in een vol stadion", vindt de trainer van Feyenoord. Slot zet er zichtbaar vraagtekens bij dat een straf van het bekertoernooi ook geldt in de competitie, maar zegt daar vervolgens niks over. "Ik heb de indruk dat de supporters ons liever één plekje hoger hadden staan, maar dat ze wel met heel veel voldoening terugkijken op dit seizoen. Ik denk dat ze de spelers daarvoor hadden willen bedanken en dat had veel mooier geweest in een vol stadion."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties