Feyenoord gestraft: vakken X, R, S en T gesloten tegen Excelsior

Feyenoord gestraft: vakken X, R, S en T gesloten tegen Excelsior

Feyenoord heeft door de KNVB een forse straf opgelegd gekregen. Tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Excelsior, moet de club verplicht de vakken X, R, S en T leeg houden. Dit vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. Daarbovenop moet de club ook een boete van €15.000 betalen.

Dat meldt Feyenoord op de eigen website. De aanklager betaald voetbal geeft aan bij het bepalen van de straf rekening te hebben gehouden met 'de omvang van het vuurwerk, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheden dat er sprake is van recidive op deze vakken'.

Door eerdere overtredingen stonden al meerdere aantekeningen op de zogeheten strafkaart bij de KNVB. Bovendien stond er nog een voorwaardelijke straf open na het afsteken van vuurwerk tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.

De kaarten van de supporters op deze vakken zijn voor de betreffende wedstrijd al geblokkeerd. Voor seizoenkaarthouders van deze vakken is het sowieso niet toegestaan om het stadion tijdens de wedstrijd te betreden.

Afscheid Slot
De wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior is op zondag 19 mei de laatste van dit seizoen. Extra zuur is het dat trainer Slot, die erg dicht bij een vertrek naar Liverpool is, dus niet in een volle Kuip afscheid kan nemen. Hetzelfde geldt voor de spelers die mogelijk ook aan hun laatste seizoen bij Feyenoord bezig zijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties