Bakayoko ziet talent bij Hadj-Moussa: ''Iedereen trapt er gewoon in''

Bakayoko ziet talent bij Hadj-Moussa: ''Iedereen trapt er gewoon in''

Waar de focus van het overgrote deel van de media nog gericht is op de hoofdrolspelers van dit seizoen, is Feyenoord zicht al lang en breed aan het oriënteren ten aanzien van de komende jaargang. Het vizier op de problemen van dit seizoen vormen de basis voor het versterken van de selectie. De voornaamste reden dat Dennis te Kloese reeds één transfer heeft aangekondigd, Anis Hadj-Moussa.

De buitenspeler, die op huurbasis bij het noodlijdende Vitesse speelt, komt deze zomer over van Patro Eisden. Het talent van de geboren Algerijn is duidelijk. Met vliegensvlugge bewegingen probeert hij zijn tegenstanders tot waanzin te drijven. In een draaikolk van creativiteit tracht de linkspoot de verdediger te verwarren en vervolgens voorbij te lopen. Een kwaliteit die weinig spelers in de huidige selectie zo expliciet met zich meedragen als Hadj-Moussa.

Dit is één van de redenen waarom de buitenspeler zo vaak in de media verschijnt. Zijn acties zorgen voor opwinding op de tribunes en aan de talkshowtafels. Zo bespreekt de Cor Potcast de nieuwste aanwinst van Feyenoord. Verdediger Bart Vriends is fan van zijn handelsmerk. ''Ik vind die hele goede schijntrap echt mooi. Dat je doet alsof je schiet, maar je die bal stil legt.''

In de studio is ook PSV-speler Yohan Bakayoko aanwezig. De razendsnelle rechtsbuiten is buitengewoon onder de indruk. ''Hoe die speler van Vitesse, Anis Hadj-Moussa, die 'fake' doet, pffoee. Hij geeft hem echt heel zuiver. Iedereen trapt er gewoon in!'' Een aantal weken geleden reageerde Bakayoko met 'wauw' op een ESPN-compilatie van de acties van Hadj-Moussa. Destijds was niet duidelijk of de reactie sarcastisch bedoeld was, inmiddels is duidelijk van niet.

Een ontwikkelpunt van Hadj-Moussa is dat hij nog niet vaak genoeg scoort of een assist geeft, maar Bakayoko neemt het op voor zijn positiegenoot en benadrukt dat ook entertainment een belangrijk onderdeel is. "Voor mij is dat misschien zelfs het belangrijkste in voetbal. De reden dat ik met voetbal ben begonnen, is om plezier te hebben. Dat is mijn reden. Ondertussen weet ik wel dat ik ook rendement moet hebben, want daar kijken mensen naar. Als je mooie acties hebt, maar geen goals en assists, dan draai je een dramatisch seizoen. Ergens is dat wel jammer."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties