Uitdaging voor Slot: "Vaak zo geweest dat ik teams moest opbouwen"

Uitdaging voor Slot: "Vaak zo geweest dat ik teams moest opbouwen"

Arne Slot kon het vrijdagmiddag niet officieel bevestigen, maar uit zijn woorden was wel te halen dat hij op korte termijn gepresenteerd zal worden als nieuwe hoofdtrainer van Liverpool FC. Voor de 45-jarige oefenmeester wordt dit uiteraard een behoorlijke stap en ook wel bij naar ander type club. Waar hij bij AZ en Feyenoord moest opletten met het budget en hoeveel hij kon uitgeven, hoeft dit in Liverpool een stuk minder.

"Door wat jij zegt klopt dat wel een beetje", reageert Slot op de vraag of hij altijd bij een club kwam die hij moest opbouwen. "Het is altijd afhankelijk van de definitie van ‘weinig budget’, maar het is vaak wel zo geweest dat ik teams moest opbouwen en er geen ongelimiteerde budgetten waren. Wat dat betreft ga ik, als ik ga, op het verkeerde moment weg. Mede door hoe wij hier de afgelopen drie jaar met zijn allen hebben gewerkt. Heel veel mensen hebben bijgedragen aan de succesvolle drie jaar."

Toch schetst Slot zelf ook een scenario waarmee hij duidelijk maakt dat een club als Liverpool wel in het rijtje past van zijn eerdere werkgevers. "Wat vooral relevant is, is de vraag of jij dezelfde investeringen kan doen als je concurrenten. Bij Cambuur zat ik aan de bovenkant en bij Feyenoord zit ik ook aan de bovenkant van investeringen. Met AZ zaten we er misschien net iets onder. Ik ben eigenlijk altijd wel in gelukkige omstandigheden geweest om bij clubs te werken die zeker niet aan de onderkant zaten qua budgetten en kwaliteit van de spelers."

Geen bevestiging
De perszaal in De Kuip zat vrijdag behoorlijk gevuld met ook een aantal journalisten uit Engeland. Allemaal waren ze benieuwd of Slot iets kon vertellen over zijn aanstaande overstap naar Liverpool, maar hij liet weinig woorden los. "Zolang als het nog niet officieel is, kan ik nog geen antwoorden geven. Na het seizoen kan ik antwoorden geven op alle vragen, want ik ben nu bezig om zoveel mogelijk punten met Feyenoord te halen, terwijl Liverpool ook nog met een seizoen bezig is. De afgelopen dagen ben ik niet in Engeland geweest."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties