Slot maakt kennis met Engelse pers: "Dat wordt zo belangrijk voor hem"

Slot maakt kennis met Engelse pers: "Dat wordt zo belangrijk voor hem"

De perszaal in De Kuip zat afgelopen vrijdagmiddag bomvol. Er was veel Nederlandse pers aanwezig, maar ook vanuit Engeland waren er meerdere journalisten aanwezig om te horen of Arne Slot nog iets had te vertellen over zijn overstap naar Liverpool FC. Gary Cotterill van Sky Sports was één van die journalisten en inmiddels is hij wel bekend onder de Nederlandse voetbalfans. De Engelsman stond vorige week ook al in de regen voor het trainingscomplex te wachten om een glimp van de trainer op te vangen.

"Het is zo’n groot verhaal in Engeland", vertelt Cotterill in gesprek met RTV Rijnmond. "Liverpool is zo’n grote club met een enorme historie. En wie gaat Jürgen Klopp opvolgen? We denken dat we de man kennen die hem gaat opvolgen. Maar bij de persconferentie na Go Ahead Eagles was ik niet welkom." Cotterill sprak eerder al heel kort met Slot voor het spelershotel vorige week donderdag. "Het probleem was dat de club en Arne het niet erg leken te vinden, maar het personeel van het hotel probeerde me tegen te houden."

Voor Slot is dit slechts een voorproefje van wat hem te wachten staat in Engeland. De pers zal hem daar constant op de hielen zitten met kritische vragen, maar hopelijk is juist die kritiek niet nodig door zijn goede prestaties. "In Engeland krijg je tien keer meer publiciteit in vergelijking met clubs uit andere grote competities. En doe dat nog eens keer tien bij clubs als Liverpool en Manchester United, want dat zijn wereldmerken. Ik denk dat het een situatie was als met Ten Hag die naar United ging, al was hij niet klaar voor de hoeveelheid media-aandacht ten opzichte van wat hij gewend was bij Ajax."

Dat Cotterill hier in Nederland is voor alleen een persconferentie van Feyenoord zegt veel over hoe groot een club als Liverpool is. "Als je een online verhaal schrijft over Liverpool, dan gaan de clicks skyhigh. Voetbal verkoopt zoveel, dat geldt voor kranten, online, social media en voor kanalen zoals die van ons. Hoe meer we van Liverpool krijgen met een manager die weet hoe je ermee omgaat, met een glinstering in zijn ogen en die weet hoe je met de media omgaat, dat wordt zo belangrijk voor hem. Klopp heeft dat en Slot heeft dat ook."

Vervanger van Klopp
Bij Liverpool vinden de fans het vooral jammer dat Klopp gaat vertrekken, zo weet Cotterill. "Maar ze zijn ook enthousiast met Slot als zijn vervanger door de manier waarop hij voetbal speelt, hoe de huidige spelers daarin ingepast kunnen worden en wat Slot al bereikt heeft als manager in zijn korte carrière. Hij spreekt perfect Engels, heeft een glinstering in zijn ogen en lijkt een leuke vent die veel kan bereiken met teams die veel scoren en spelen op een hoge intensiteit."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties