Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

Het kalenderjaar 2017 nadert zijn einde. FR12.nl blikt met een vierdelige serie terug op de afgelopen twaalf maanden. Het jaaroverzicht zal bestaan uit de belangrijkste nieuwsberichten van iedere maand. Vandaag een terugblik op juni, juli en augustus.

1 | Bouw nieuw trainingscomplex Feyenoord gestart
Feyenoord is deze week gestart met de bouw van het nieuwe trainingscomplex op het voormalige terrein van VV Hillesluis. Vanaf het seizoen 2018/2019 moet de Nederlandse kampioen daar gaan trainen, zo meldt RTV Rijnmond zojuist.

2 | Eric Gudde vertrekt eind november bij Feyenoord
Eric Gudde (62) stopt per 30 november 2017 als algemeen directeur van Feyenoord, zo heeft hij vandaag bekend gemaakt aan de Raad van Commissarissen, het directieteam en het overige personeel van de club.

4 | Zaakwaarnemer Jørgensen: ''Hij is gelukkig bij Feyenoord''
Het is uitgesloten dat Nicolai Jørgensen deze zomer alweer vertrekt bij Feyenoord. Althans, dat stelt Mikkel Nissen, zaakwaarnemer van de Deense spits. Jørgensen gaf eerder aan weinig reden te zien om te vertrekken en Nikkel zegt dat hij niet zomaar zal verkassen.

10 | Eerste Feyenoord-bod op Amrabat afgewezen
Sofyan Amrabat moet de eerste zomeraanwinst van Feyenoord worden. De Rotterdammers hebben daartoe een eerste bod uitgebracht op de middenvelder van FC Utrecht, maar dat was niet succesvol. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

11 | 'Feyenoord denkt aan Boëtius als opvolger van Elia'
Feyenoord is al druk bezig met het zoeken naar een vervanger voor Eljero Elia, die waarschijnlijk deze week een contract gaat tekenen bij Basaksehir. Technisch directeur Martin van Geel heeft voormalig speler Jean-Paul Boëtius op het lijstje staan als mogelijke versterking. Althans, dit meldt het Algemeen Dagblad.

13 | Definitief: Eljero Elia naar Basaksehir
Eljero Elia heeft Feyenoord na twee seizoenen verlaten. De 30-jarige aanvaller heeft een tweejarig contract getekend met een optie voor nog een seizoen bij de Turkse club Başakşehir. Elia had in De Kuip nog een contract tot 2018. Volgens eerdere berichtgeving ontvangt Feyenoord een bedrag van rond de 1,5 miljoen euro.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

20 | Feyenoord denkt aan Diks als opvolger Karsdorp
Het lijkt een kwestie van tijd totdat Rick Karsdorp zijn transfer naar AS Roma afrond. Feyenoord is ondertussen de zoektocht naar een nieuwe rechtsachter gestart en is daarbij uitgekomen bij Kevin Diks. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

23 | Boëtius keert terug bij Feyenoord
Feyenoord heeft een principeovereenkomst bereikt met FC Basel over een directe transfer van Jean-Paul Boëtius. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond, tekent de 23-jarige aanvaller een contract voor drie jaar in De Kuip. Boëtius keert daarmee na twee seizoenen in het buitenland terug bij de club waarvoor hij sinds de F-pupillen speelde.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

28 | Karsdorp definitief naar AS Roma
Rick Karsdorp heeft Feyenoord definitief verlaten voor AS Roma. De verdediger heeft een contract voor vijf jaar ondertekend bij de Italiaanse topclub en gaat spelen met rugnummer 26. De 22-jarige Karsdorp won met de Rotterdammers de KNVB Beker en werd afgelopen seizoen kampioen van Nederland.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

30 | Feyenoord maakt thuisshirt 2017-2018 bekend
Feyenoord en adidas presenteren: het nieuwe thuistenue van de landskampioen voor het seizoen 2017-2018. Op het shirt prijkt voor het eerst in het zwart het logo van Qurrent, de nieuwe hoofdpartner van de club.

30 | Feyenoord versterkt zich officieel met Amrabat
Feyenoord heeft de tweede versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De club heeft met FC Utrecht overeenstemming bereikt over een directe transfer van Sofyan Amrabat.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

Juli

3 | Terence Kongolo voor vijf jaar naar AS Monaco
Terence Kongolo verruilt Feyenoord voor AS Monaco. De club heeft met de Franse landskampioen overeenstemming bereikt over een directe transfer van de verdediger (23), die in Zuid-Frankrijk een contract tekent voor vijf jaar. Kongolo had in De Kuip nog een verbintenis tot medio 2019.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

4 | Kevin Diks op huurbasis naar Feyenoord
Kevin Diks mag zich Feyenoorder noemen. De clubs zijn akkoord over een huur van één jaar. Fiorentina bevestigt dit op haar website. De Rotterdammers hebben Diks gehaald als concurrent voor Bart Nieuwkoop.

8 | Feyenoord start voorbereiding met ruime oefenzege
Feyenoord is de oefencampagne van het seizoen 2017-2018 begonnen met een 0-5 overwinning op FC Lisse. Na een 0-1 ruststand door een goal van Bilal Basaçikoglu liep de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst in de tweede helft verder weg van de club uit de Tweede Divisie. Michiel Kramer (2), Mo El Hankouri en Jordy Wehrmann zorgden voor de overige treffers

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

10 | Feyenoord onthult nieuw uitshirt in centrum Rotterdam
Feyenoord heeft maandagmiddag het nieuwe uitshirt gepresenteerd. In het centrum van Rotterdam telde een klok af, waarna het nieuwe shirt werd onthuld. Het nieuwe uitshirt is groen met zwart en lijkt erg op de eerder uitgelekte shirts van de Chinese zwarte markt.

10 | Toornstra zet krabbel onder nieuw contract
Jens Toornstra is sinds maandagmiddag officieel tot 2021 aan Feyenoord verbonden. De 28-jarige middenvelder zette in de Boardroom van De Kuip zijn handtekening onder het nieuwe contract, waarover hij met de club eind mei al overeenstemming bereikte.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

11 | Ook Van der Heijden zet krabbel: ''Mooie uitdagingen''
Jan-Arie van der Heijden is officieel tot 2020 aan Feyenoord verbonden. Nadat hij eind vorig seizoen al een overeenkomst had bereikt over een nieuwe verbintenis, zette de verdediger dinsdagmiddag zijn handtekening in De Kuip.

15 | Feyenoord haalt dubbele cijfers tegen SDC Putten
Feyenoord heeft met een goed gevoel de tweede trainingsweek van de voorbereiding afgesloten. Daags voor de Open Dag werd zaterdaghoofdklasser SDC Putten met 1-10 verslagen, mede dankzij vier doelpunten van Michiel Kramer. Bart Nieuwkoop moest in Putten kort voor tijd geblesseerd naar de kant.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

17 | Feyenoord en St. Juste bereiken persoonlijk akkoord
Jerry St. Juste en Feyenoord hebben een persoonlijk akkoord bereikt over een transfer. Dit laat de zaakwaarnemer van de verdediger weten tegenover RTV Noord. Feyenoord en sc Heerenveen zijn nog in onderhandeling over een mogelijke transfer.

18 | Feyenoord kondigt komst van St. Juste en Haps aan
Feyenoord vertrekt met twee extra spelers richting het trainingskamp in Oostenrijk. Met de komst van Ridgeciano Haps, die overkomt van AZ, en Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen) heeft de club een defensieve dubbelslag geslagen op de transfermarkt

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

22 | Feyenoord onderuit in oefenduel tegen SC Freiburg
Feyenoord heeft de eerste nederlaag van de oefencampagne geleden. Tijdens het trainingskamp in het Oostenrijkse Schruns verloor de landskampioen zaterdagmiddag met 1-0 van Bundesliga-club SC Freiburg.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

23 | Berghuis wellicht binnen week Feyenoorder
Technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Eric Gudde waren deze week ook aanwezig op het trainingskamp van Feyenoord. Beide heren waren constant druk bellend in de weer. Volgens het Algemeen Dagblad zullen de effecten mogelijk al snel merkbaar zijn.

28 | VI: Watford verlaagt vraagprijs Berghuis
De transfer van Steven Berghuis naar Feyenoord is weer een stapje dichterbij. Watford, waar Berghuis onder contract staat, heeft de vraagprijs voor de aanvaller met 2,5e ton laten zakken. Dit schrijft Voetbal International. Eerder was het verschil tussen vraag en aanbod zo’n half miljoen euro.

29 | Feyenoord wint openingswedstrijd van Real Sociedad
Feyenoord heeft zaterdag de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 afgesloten met een 1-0 overwinning op Real Sociedad. Een week voor het treffen om de Johan Cruijff Schaal maakte Jørgensen het enige doelpunt tijdens de traditionele openingswedstrijd.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

31 | Feyenoord versterkt zich met Steven Berghuis
Steven Berghuis is terug in De Kuip. Feyenoord en Watford FC hebben overeenstemming bereikt over een directe transfer van de 25-jarige buitenspeler, die vorig seizoen al op huurbasis voor de landskampioen uitkwam. Berghuis zette maandag aan het einde van de middag zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen, dat loopt tot 30 juni 2021

Augustus

2 | Nice! Kassa Feyenoord rinkelt na uitschakeling Ajax in voorronde CL
Ajax is er niet in geslaagd om de laatste voorronde van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers speelden over twee wedstrijden 3-3 gelijk tegen OGC Nice, maar door de uitdoelpunten van de Franse ploeg maakt de Nederlandse club geen kans meer op het ticket voor de groepsfase van de Champions League.

4 | Feyenoord gaat VvF geleidelijk terugbetalen
Feyenoord gaat beginnen om de Vrienden van Feyenoord terug te betalen. De investeerders staken in 2012 dertig miljoen euro in de club om een faillissement te voorkomen. In ruil daarvoor kregen ze een belang van 49% in de Rotterdamse club. De komende jaren gaat Feyenoord de vermogende groep geleidelijk terugbetalen.

5 | Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal dankzij Jones
Feyenoord heeft zaterdagavond de eerste prijs van het seizoen gewonnen. De landskampioen versloeg in een uitverkochte Kuip bekerwinnaar Vitesse en veroverde daarmee voor de derde keer in de clubhistorie de Johan Cruijff Schaal. Strafschoppen brachten de beslissing nadat de stand na negentig minuten 1-1 was.

5 | Uitblinkende Jones: ''Een mooi begin van het seizoen''
Brad Jones onderscheidde zich zaterdagavond bij de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse. Beide ploegen kwamen in de reguliere speeltijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor er strafschoppen aan te pas moesten komen.

10 | Boskamp kijkt uit naar CL: ''Plekkie al gereserveerd''
Jan Boskamp kijkt uit naar nieuwe seizoen van Feyenoord. De Rotterdamse club kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van Nederland, waardoor het zeker is van de groepsfase van de Champions League. Oer-Feyenoorder Boskamp kan niet wachten.

11 | Begroting Feyenoord dichter bij concurrenten Ajax en PSV
De begroting van Feyenoord is de enige begroting uit de Klassieke top drie van Nederland die is gegroeid ten opzichte van vorig seizoen. Dit blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad. De Rotterdammers moesten het vorig seizoen doen met een begroting van zo’n 59 miljoen euro, waar dit nu 64 miljoen euro is.

13 | Berghuis bezorgt Feyenoord drie punten in seizoensopener
Feyenoord is het eredivisie seizoen 2017-2018 begonnen met een 2-1 overwinning op FC Twente. De regerend landskampioen was de bovenliggende partij, maar draaide duidelijk nog niet op volle toeren. Na een 1-1 ruststand (goal Nicolai Jørgensen) tekende Steven Berghuis na een uur spelen voor de winnende treffer.

18 | 'Feyenoord akkoord met Heerenveen, Larsson heeft opties'
In de zoektocht naar een aanvallende versterking is Feyenoord uitgekomen bij Sam Larsson van Heerenveen, althans dat meldt het Zweedse Aftonbladet. De clubs sc Heerenveen en Feyenoord zouden zelfs al een akkoord hebben bereikt. De landskampioen heeft wel concurrentie van diverse buitenlandse clubs.

20 | Slordig Feyenoord wint nipt van Excelsior
Feyenoord heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij stadgenoot Excelsior speelde de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zeker in de tweede helft niet groots, maar ging het er wel met de volle buit vandoor: 0-1. Jean-Paul Boëtius maakte na een fraaie actie van Tonny Vilhena al na achttien minuten de enige goal van de wedstrijd.

21 | Sam Larsson voor vier jaar naar Feyenoord
Sam Larsson (24) is de komende vier jaar speler van Feyenoord. De club heeft met sc Heerenveen overeenstemming bereikt over een directe transfer van de Zweedse vleugelaanvaller.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

24 | Feyenoord loot Shakhtar, Manchester City en Napoli
Feyenoord weet wie de tegenstanders zijn in de groepsfase van de UEFA Champions League. Feyenoord deelt poule F met Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli.

26 | Feyenoord loot ADO Den Haag in KNVB Beker
De tegenstander van Feyenoord voor de eerste ronde van de KNVB Beker is bekend. De Rotterdammers nemen het in De Kuip op tegen ADO Den Haag.

27 | Feyenoord in eerste helft al klaar met Willem II
Feyenoord heeft ook na drie competitiewedstrijden de maximale score. Waar FC Twente en Excelsior de afgelopen weken met minimale cijfers werden verslagen, daar werd Willem II zondagmiddag getrakteerd op een 5-0 nederlaag.

Jaaroverzicht 2017: Transfers, Johan Cruijff Schaal

31 | Jan de Jong nieuwe algemeen directeur Feyenoord
Feyenoord heeft in Jan de Jong (50) een nieuwe algemeen directeur gevonden. De Jong, nu nog algemeen directeur van de NOS, volgt per 1 november Eric Gudde op die onlangs zijn vertrek bij de regerend landskampioen aankondigde.

Lees meer over
Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Jens Toornstra Rick Karsdorp Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties