Feyenoord start voorbereiding met ruime oefenzege

zaterdag 8 juli 2017 17:45 125.985 keer bekeken 112 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord is de oefencampagne van het seizoen 2017-2018 begonnen met een 0-5 overwinning op FC Lisse. Na een 0-1 ruststand door een goal van Bilal Basaçikoglu liep de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst in de tweede helft verder weg van de club uit de Tweede Divisie. Michiel Kramer (2), Mo El Hankouri en Jordy Wehrmann zorgden voor de overige treffers

Van Bronckhorst koos er bij de seizoensouverture in Lisse voor om twee verschillende elftallen het veld in te sturen, ook omdat zijn spelers zaterdagochtend nog een training hadden afgewerkt. Van die teams – die beide een mix waren van ervaren spelers en jonge talenten – overtuigde de ploeg die in de tweede helft in actie kwam duidelijk het meest.

Binnen een minuut na rust zorgde Michiel Kramer al voor de tweede goal, door een uitstekende aanval – opgezet door Jean-Paul Boëtius en Mo El Hankouri – af te ronden. Daarmee verdubbelde hij de score, omdat het team uit de eerste helft slechts één keer het net had weten te vinden. Die goal was wel een mooie: Gustavo Hamer legde de bal handig achter de verdediging, waarna Bilal Basaçikoglu de doelman omspeelde en vanuit een lastige hoek Feyenoords eerste doelpunt van het seizoen 2017-2018 maakte.

Dat Feyenoord voor rust niet nogmaals scoorde, kwam door Wesley Storm. De doelman van Lisse leek twee keer te worden geklopt door een lob, maar tikte zowel de poging van Basaçikoglu als die van Emil Hansson uit zijn doel. Dit zag ook Tonny Vilhena, die als toeschouwer naar Lisse was gekomen. Net als de andere internationals Karim El Ahmadi, Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en nieuweling Sofyan Amrabat sluit Vilhena volgende week definitief aan bij de selectie.

De andere nieuwelingen, Boëtius en Kevin Diks, maakten na rust hun opwachting. Datzelfde gold voor de 16-jarige Cheick Touré, die evenals Diks zijn officieuze debuut maakte in Feyenoord 1. Samen vormden ze een rechterflank met dreiging, zoals heel Feyenoord na rust dreigender was. Het was dan ook niet toevallig dat Touré zijn debuut opluisterde met een assist. Uit zijn voorzet tekende een ander Feyenoord Academy-product, Jordy Wehrmann, een kwartier voor tijd voor de vijfde goal. 

Feyenoords derde treffer werd net als de tweede voorbereid via de linkerkant. Lucas Woudenberg bediende Kramer, die simpel zijn tweede van de middag kon binnentikken. Niet veel later kon Kramer zijn derde maken, maar de spits gunde de eer aan de meegelopen Mo El Hankouri. De buitenspeler had kort daarna ook het doelpunt van de middag kunnen maken, maar zag zijn poging van veertig meter via de lat over het doel verdwijnen.

FC Lisse – Feyenoord 0-5 (0-1)
Scoreverloop:
16’ 0-1 Basaçikoglu
46’ 0-2 Kramer
59’ 0-3 Kramer
68’ 0-4 El Hankouri
75’ 0-5 Wehrmann

Opstelling Feyenoord (eerste helft): Jones; Nieuwkoop, Botteghin, Verdonk, Nelom; Hamer, E. Hansson, Gustafson; Basaçikoglu, Vente en Malacia.
Opstelling Feyenoord (tweede helft): Jones; Diks, Dammers, Van der Heijden, Woudenberg; Wehrmann, El Hankouri, Vejinovic; Touré, Kramer en Boëtius. 

Gerelateerd nieuws
112 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 24 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75079 leden - Op dit moment zijn 915 mensen actief, waarvan 210 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved