Slordig Feyenoord wint nipt van Excelsior

zondag 20 augustus 2017 14:20 98.465 keer bekeken 479 reacties Pro Shots Feyenoord.nl

Feyenoord heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij stadgenoot Excelsior speelde de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zeker in de tweede helft niet groots, maar ging het er wel met de volle buit vandoor: 0-1. Jean-Paul Boëtius maakte na een fraaie actie van Tonny Vilhena al na achttien minuten de enige goal van de wedstrijd.

Het contrast met 7 mei van dit jaar, toen Feyenoord voor het laatst op bezoek was in Kralingen, was aanzienlijk. Niet alleen qua belangen en entourage – destijds kon Feyenoord kampioen worden, nu was het de tweede competitiewedstrijd – maar vooral ook qua spel. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had zeker in de eerste helft het duel onder de controle en gaf Excelsior vrijwel geen moment het idee dat het zich evenals in de kampioenswedstrijd zou laten verrassen.

Net als vorige week tegen FC Twente was de eerste grote kans ook direct raak. Waar Jean-Paul Boëtius toen op fraaie wijze aangever was, daar was de vleugelaanvaller nu degene die een fraaie assist mocht bekronen met een goal. Tonny Vilhena gaf de bal op het juiste moment en de juiste snelheid mee op Boëtius, die vanuit een lastige hoek dodelijk precies was met zijn linkerbeen.

De combinatie tussen de twee jeugdvrienden was direct een van de weinige uitgespeelde aanvallen die te bewonderen vielen op het Kralingse kunstgras. De kansen om nog voor rust de score uit te breiden, kwamen voort uit toeval of dode spelmomenten, maar waren niet besteed aan Nicolai Jørgensen, Kevin Diks en Eric Botteghin.

In vergelijking met ruim drie maanden geleden zag Brad Jones, die weer hersteld was van zijn rugblessure, een stuk minder vaak een Excelsior-speler van dichtbij. Dat had er alles mee te maken dat Feyenoord de verdedigende organisatie met name voor rust prima op orde had, waardoor de snelle Excelsior-aanvallers maar weinig ruimte hadden om in te duiken. De enige keer dat dit voor rust wel gebeurde, hoefde Jones niet in te grijpen omdat Stanley Elbers een teenlengte tekort kwam.

Twintig minuten voor tijd kon Jones wel zijn waarde bewijzen, door een inzet van Milan Massop ma een indraaiende vrije trap van dichtbij te keren. Het was de eerste keer dat Excelsior na rust echt gevaarlijk werd, maar toch kwam de kans niet helemaal uit de lucht vallen. Feyenoord had in de tweede helft namelijk een stuk minder controle over het duel dan in het eerste bedrijf, wat ertoe leidde dat Excelsior steeds een stukje verder opschoof op de helft van Feyenoord. Een gevaarlijke kopbal van Jurgen Mattheij was daar een kwartier voor tijd het gevolg van.

Het ander logisch gevolg was dat de thuisploeg meer ruimte weggaf achter de verdediging. Daarvan hoopte Van Bronckhorst met het inbrengen van Bilal Basaçikoglu voor Steven Berghuis van te profiteren. Dat lukte echter niet helemaal, zoals Feyenoord in de gehele tweede helft aanvallend gezien onmachtig was. Daarom was het tijd het einde toe billen knijpen voor het meegereisde legioen, dat uiteindelijk opgelucht kon juichen om het feit dat Feyenoord na twee duels ‘gewoon’ de volle buit van zes punten heeft.

Scoreverloop
0-1 | 18 | Boetius

Opstellingen
Excelsior: Damen; Fortes, Faes, Mattheij, Massop; Koolwijk (Hadouir 80'), Faik; Elbers, Vermeulen (Caenepeel 67'), Bruins en El Azzouzi (Messaoud 80')
Feyenoord: Jones; Diks, Botteghin, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Toornstra (Amrabat 86'), Vilhena; Berghuis (Bilal 83'), Jorgensen en Boëtius

Klik hier om de spelers te beoordelen met een cijfer
 

Gerelateerd nieuws
479 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 217 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73435 leden - Op dit moment zijn 737 mensen actief, waarvan 163 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved