Begroting Feyenoord dichter bij concurrenten Ajax en PSV

Begroting Feyenoord dichter bij concurrenten Ajax en PSV

De begroting van Feyenoord is de enige begroting uit de Klassieker top drie van Nederland die is gegroeid ten opzichte van vorig seizoen. Dit blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad. De Rotterdammers moesten het vorig seizoen doen met een begroting van zo’n 59 miljoen euro, waar dit nu 64 miljoen euro is.

PSV moest deze zomer, door het tegenvallende afgelopen seizoen, de begroting terugbrengen van 85 miljoen euro naar 70 miljoen euro. De begroting van Ajax, de club met de hoogste begroting van de Eredivisie, blijft constant op 80 miljoen euro. Het gat tussen 'De Grote Drie' en de rest van de betaaldvoetbalclubs uit de Eredivisie is weer groter geworden, want FC Twente volgt met 'slechts' zo'n 30 miljoen euro.

“Aan de begrotingen, die de clubs jaarlijks melden aan Het Financieele Dagblad, valt op dat PSV het dit jaar met €15 mln minder moet doen”, schrijft de krant. “Landskampioen Feyenoord daarentegen schroefde de begroting met enkele miljoenen op. Volgens een woordvoerder zijn de directe inkomsten uit de Champions League niet in de begroting meegenomen.”

"Alleen al het feit dat je Europees speelt, levert extra inkomsten op, zoals van de kaartverkoop bij Europese thuiswedstrijden. En vergeet niet dat Feyenoord momenteel hot is. Dat trekt meer reclame-inkomsten”, voegt Pieter Nieuwenhuis, directeur van onderzoeksbureau Hypercube, daaraan toe.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties