Nice! Kassa Feyenoord rinkelt na uitschakeling Ajax in voorronde CL

Nice! Kassa Feyenoord rinkelt na uitschakeling Ajax in voorronde CL

Ajax is er niet in geslaagd om de laatste voorronde van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers speelden over twee wedstrijden 3-3 gelijk tegen OGC Nice, maar door de uitdoelpunten van de Franse ploeg maakt de Nederlandse club geen kans meer op het ticket voor de groepsfase van de Champions League.

De uitschakeling van Ajax is goed nieuws voor Feyenoord. De Rotterdamse club, die afgelopen seizoen kampioen werd en daardoor zeker is van de groepsfase van het miljardenbal, hoeft de Champions League-gelden niet te delen met de aartsrivaal uit Amsterdam. Feyenoord kan door de uitschakeling van Ajax in totaal 5,75 miljoen euro aan tv-gelden bijschrijven.

Wanneer de Amsterdammers zich wél geplaatst hadden moesten beide clubs dit bedrag verdelen. Landskampioen Feyenoord zou dan 65 procent van dit bedrag krijgen, wat zou neerkomen op 3,74 miljoen euro. Ajax zou in dat geval 2,01 miljoen euro kunnen bijschrijven. Door de nederlaag van Ajax ontvangt Feyenoord echter het volle bedrag. Daar bovenop komt nog een aantal miljoenen voor deelname aan het toernooi. Uiteindelijk zal Feyenoord zo'n acht tot twaalf miljoen euro ontvangen, die bij plaatsing van Ajax gedeeld zouden moeten worden. Daarnaast ontvangt de club ook nog vele miljoenen als startpremie en voor het aantal gespeelde wedstrijden in het toernooi.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties