Feyenoord gaat VvF geleidelijk terugbetalen

Feyenoord gaat VvF geleidelijk terugbetalen

Feyenoord gaat beginnen om de Vrienden van Feyenoord terug te betalen. De investeerders staken in 2012 dertig miljoen euro in de club om een faillissement te voorkomen. In ruil daarvoor kregen ze een belang van 49% in de Rotterdamse club. De komende jaren gaat Feyenoord de vermogende groep geleidelijk terugbetalen.

De Rotterdammers kunnen dit mede doen door de sportieve successen van de afgelopen jaren. ''Uit de Champions League halen we sowieso €12,7 miljoen aan entreegeld binnen. Verder krijgen we geld uit de marketingpool, rond de €8 miljoen. Dat geld houden we buiten de operationele begroting omdat het niet structureel is,'' zegt algemeen directeur Eric Gudde in gesprek met het Financieel Dagblad.

''Het geld gaan we deels gebruiken voor verhoging van het transferbudget. Verder willen we een deel gebruiken voor financiering van twee nieuwe trainingsfaciliteiten, elk een investering van om en nabij €10 mln. En we zullen op hun verzoek geleidelijk beginnen met het terugbetalen van de Vrienden van Feyenoord.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties