Feyenoord haalt dubbele cijfers tegen SDC Putten

zaterdag 15 juli 2017 16:30 132.485 keer bekeken 163 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft met een goed gevoel de tweede trainingsweek van de voorbereiding afgesloten. Daags voor de Open Dag werd zaterdaghoofdklasser SDC Putten met 1-10 verslagen, mede dankzij vier doelpunten van Michiel Kramer. Bart Nieuwkoop moest in Putten kort voor tijd geblesseerd naar de kant

Er was voor de toeschouwers in Putten bij voorbaat veel om zich op te verheugen bij het bezoek van de landskampioen. Zo kregen ze voor het eerst dit seizoen de kans om de afgelopen week teruggekeerde internationals als Tonny Vilhena, Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra en Karim El Ahmadi in wedstrijdverband aan het werk te zien, terwijl het duel bovendien voor veel bezoekers een eerste kennismaking was met nieuwelingen Kevin Diks, Jean-Paul Boëtius en de debuterende Sofyan Amrabat.

Boëtius werd voor het eerst deze voorbereiding weer herenigd met zijn maatje op het middenveld  Vilhena en de chemie tussen de twee bleek nog even aanwezig als in hun eerste jaren bij het eerste elftal. Dat werd onder meer duidelijk op slag van rust, toen Boëtius aan het eind stond van een combinatie met Jørgensen en Vilhena en de 0-5 binnen schoot.

Jørgensen had zelf al vroeg in de wedstrijd van zich doen spreken, door op aangeven van Diks de score te openen met zijn hoofd. Dat kunstje herhaalde de spits kort voor het rustsignaal, dit keer op aangeven van Touré, waarmee hij de ruststand op 0-6 bepaalde.

Touré bekroonde op zijn beurt met zijn assist een sterk optreden in de eerste helft. De 16-jarige rechtsbuiten was met acties en combinaties een plaag voor zijn directe tegenstander en zorgde voor veel gevaar in de voorhoede. Bovendien tekende hij na een kwartier spelen voor zijn eerste doelpunt in Feyenoord 1, door in de verre hoek raak te schieten.

Hij deed dat een minuut nadat Toornstra van afstand doel had getroffen, terwijl even later Diks het fraaiste doelpunt van de eerste helft op zijn naam kreeg. Een slimme lob van Toornstra werd door de verdediger al even fraai ineens uit de lucht afgerond.

Diks kreeg daarmee de handen van de toeschouwers op elkaar, maar het applaus was nog lang niet zo zo luid en overtuigend als in de 34ste minuut van de wedstrijd. Toen legde scheidsrechter Keyl het duel voor een halve minuut stil, om met spelers en supporters steun te geven aan Abdelhak Nouri en zijn naasten, nadat eerder deze week bekend werd dat de Ajax-speler ernstige en blijvende schade aan zijn hersenen heeft. De spelers van Feyenoord betraden om diezelfde reden bij de opkomst het veld met speciale shirts met daarop de tekst #StayStrongAppie.

Na rust bleef Feyenoord met tien andere veldspelers in het veld gretig op jacht naar doelpunten, maar trok het moegestreden Putten zich steeds verder terug op eigen helft. Daarmee werd de ruimte om te voetballen steeds kleiner, al bleef Feyenoord de kansen aaneenrijgen. Het resulteerde in drie bijna identieke doelpunten van Kramer op rij, die drie keer van dichtbij raak kopte.

Smetje op de overwinning van Feyenoord was het geblesseerd uitvallen van Bart Nieuwkoop kort voor tijd. De verdediger leek zich te verstappen en kon daardoor niet verhinderen dat er een voorzet vanaf links werd gegeven, die werd binnengekopt door Putten-spits Joost Heerschop.

Het slotakkoord werd vlak voor tijd gegeven door opnieuw Kramer, die op aangeven van El Ahmadi binnentikte en Feyenoord zo aan de dubbele cijfers hielp.

SDC Putten – Feyenoord 1-10
Scoreverloop:
5’ 0-1 Jørgensen
12’ 0-2 Toornstra
13’ 0-3 Touré
19’ 0-4 Diks
43’ 0-5 Boëtius
45’ 0-6 Jørgensen
49’ 0-7 Kramer
55’ 0-8 Kramer
79’ 0-9 Kramer
84’ 1-9 Heerschop
88’ 1-10 Kramer

Scheidsrechter: Keyl

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Vermeer; Diks, Botteghin, Woudenberg, Nelom; Vejinovic, Toornstra, Vilhena; Toure, Jørgensen en Boetius.
Tweede helft: Vermeer; Nieuwkoop (86’ Hamer), Tapia, Van der Heijden, Malacia; El Ahmadi, Hansson, Amrabat; Basaçikoglu, Kramer en El Hankouri.

Gerelateerd nieuws
163 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 54 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75084 leden - Op dit moment zijn 682 mensen actief, waarvan 222 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved