Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

Het kalenderjaar 2017 nadert zijn einde. FR12.nl blikt met een vierdelige serie terug op de afgelopen twaalf maanden. Het jaaroverzicht zal bestaan uit de belangrijkste nieuwsberichten van iedere maand. Vandaag een terugblik op april en mei.

2 | Slecht Feyenoord onderuit in de Klassieker
Feyenoord heeft nummer twee Ajax tot drie punten zien naderen in de Eredivisie. Het rechtstreekse duel in Amsterdam ging zondagmiddag met 2-1 verloren. Feyenoord kwam met name in de eerste helft van de Klassieker onherkenbaar voor de dag en kon pas in blessuretijd iets terugdoen via Michiel Kramer.

4 | Van Bronckhorst: ''We blijven rustig en hebben vertrouwen''
Giovanni van Bronckhorst stond dinsdagmiddag niet te lang meer stil bij de nederlaag in de Klassieker. Tijdens de persconferentie keek Feyenoords hoofdtrainer liever vooruit naar het duel met Go Ahead Eagles, dat woensdagavond om 20:45 uur wordt gespeeld in een uitverkochte Kuip.

4 | Kuyt: ''Wij zullen ons revancheren''
De media omschrijven Feyenoord als een gewond dier, maar de spelers zelf kijken met vertrouwen naar de doordeweekse confrontatie tegen Go Ahead Eagles.

5 | Feyenoord walst over Go Ahead Eagles heen
Feyenoord heeft zich woensdagavond in De Kuip in dubbel opzicht gerevanceerd. Met een klinkende 8-0 thuiszege op Go Ahead Eagles nam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst niet alleen revanche op de tegenstander (van wie eerder dit seizoen werd verloren), maar vooral ook op zichzelf.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

6 | Qurrent nieuwe hoofdsponsor van Feyenoord
Feyenoord heeft in groene energieleverancier Qurrent de komende jaren een zeer gewaardeerde nieuwe hoofdpartner gevonden.

9 | Zwak Feyenoord verliest opnieuw punten tegen PEC Zwolle
Feyenoord heeft op bezoek bij PEC Zwolle dure punten verspeeld in de titelrace. Na een snelle 2-0 achterstand kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel: 2-2. Steven Berghuis nam beide doelpunten voor Feyenoord voor zijn rekening.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

9 | Berghuis: ''Voelen ons verantwoordelijk voor stad, club en fans''
Steven Berghuis kijkt uit naar de laatste wedstrijden van het seizoen. Met een voorsprong van één punt op nummer twee Ajax spelen de Rotterdammers nog tegen FC Utrecht, Vitesse, Excelsior en Heracles Almelo.

11 | ''Feyenoord moet zich overal voor afschermen''
Feyenoord is momenteel koploper van de eredivisie met één punt voorsprong op de nummer twee. Met nog vier wedstrijden te gaan in de competitie neemt de spanning alleen maar toe. Volgens John de Wolf gaan de Rotterdammers een lastige periode tegemoet. Zeker nu sterkhouder Rick Karsdorp niet helemaal fit is.

12 | Basaçikoglu twee jaar langer bij Feyenoord
Bilal Basaçikoglu heeft woensdagmiddag in de Boardroom van De Kuip zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot medio 2020 aan Feyenoord verbindt. De vorige verbintenis van de 22-jarige aanvaller liep tot de zomer van 2018.

13 | Karsdorp zet handtekening onder nieuw contract
Feyenoord en Rick Karsdorp hebben overeenstemming bereikt over een tussentijdse contractverlenging van één jaar. De 22-jarige rechtervleugelverdediger zette donderdagmiddag zijn handtekening onder de nieuwe overeenkomst, die hem tot 2021 aan de club verbindt.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

16 | Feyenoord maakt geen fout tegen FC Utrecht
Feyenoord is ook na 31 speelronden de koploper van de Eredivisie. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst versloeg zondagmiddag in De Kuip FC Utrecht met 2-0 en kwam daardoor weer een stap dichter bij het heilige doel van dit seizoen. Jens Toornstra en Eljero Elia tekenden in het enerverende duel voor de belangrijke treffers.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

21 | Vitesse waarschuwt Feyenoord-supporters
Bezoekers aan de wedstrijd Vitesse - Feyenoord moeten zondag rekening houden met een aantal extra service- en aangescherpte veiligheidsmaatregelen. Bezoekers worden verzocht ruim voor aanvang van de wedstrijd naar het stadion te komen ook geeft de club een waarschuwing af aan de Feyenoord-supporters,

22 | Van der Heijden: ''Dit wordt de moeilijkste''
Jan-Arie van der Heijden weet dat Feyenoord nog drie wedstrijden moet winnen om het kampioenschap binnen te halen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker met het uitduel tegen Vitesse op het programma.

23 | FEYENOORD ZET REUZENSTAP RICHTING TITEL
Feyenoord heeft zondag opnieuw een lastige horde genomen op weg naar het heilige doel van dit seizoen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won in Arnhem vrij gemakkelijk met 0-2 van Vitesse en blijft daardoor, met nog twee speelronden te gaan, koploper van de Eredivisie.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

23 | Spelers bedanken supporters: ''Alsof we thuis speelden''
De spelers van Feyenoord genoten zondag van de ambiance in Arnhem, waar ze met 0-2 wisten te winnen. De grootste steun kwam uit het uitvak, waar 1.200 supporters hadden plaatsgenomen, maar ook op de andere tribunes moedigden veel Feyenoorders de ploeg van Giovanni van Bronckhorst aan.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

23 | Spelersbus Feyenoord met fakkels onthaald in Rotterdam
Het kan niet meer misgaan voor Feyenoord en dat was te merken ook bij De Kuip. Enkele honderden supporters hebben de spelersbus van Feyenoord onthaald met vuurwerk en fakkels. Bekijk de schitterende beelden hieronder.

24 | Chauffeur spelersbus: ''Zag grote kerels met tranen in de ogen''
De spelers van Feyenoord werden zondagmiddag als helden onthaald bij de Kuip. De Rotterdamse ploeg won zelf van Vitesse en zag later in de middag titelconcurrent Ajax verliezen tegen PSV. Door de misstap van de aartsrivaal kan Feyenoord de titel eigenlijk niet meer mislopen.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

26 | Terence Kongolo jaar langer bij Feyenoord
Terence Kongolo heeft woensdagmiddag zijn contract bij Feyenoord tussentijds met één seizoen verlengd. Daardoor is de 23-jarige verdediger nu tot 1 juli 2019 aan de club verbonden.

26 | Grote schermen in Kuip tijdens kampioenswedstrijd
Feyenoord-supporters die geen kaart hebben bemachtigd voor Excelsior – Feyenoord krijgen de mogelijkheid om dat duel gezamenlijk in De Kuip te bekijken. In het stadion worden op zondag 7 mei grote schermen geplaatst waarop de stadsderby live te volgen is.

Mei

1 | Feyenoord-supporters hangen massaal de vlag uit
Sinds Feyenoord het kampioenschap bijna niet meer kan mislopen is er een totale Feyenoord-hype ontstaan. Nieuwe nummers worden uitgebracht, Feyenoord rozen komen op de markt en alle TV-programma's besteden aandacht aan de Rotterdamse club. Ook zien wij steeds meer Feyenoord-vlaggen die het straatbeeld in heel Nederland een stuk mooier maken!

2 | Wederom honderden supporters aanwezig bij training
Feyenoord leeft de laatste weken enorm en dat is ook de merken bij de openbare trainingen van de Rotterdamse club. Ook vandaag zijn er weer honderden supporters afgekomen om de aanstaande kampioen aan het werk te zien.

3 | Vilhena verlengt contract tot medio 2020
Tonny Vilhena heeft zijn verbintenis met Feyenoord verlengd tot 2020. De zelf opgeleide middenvelder zette woensdagmiddag in de Boardroom van De Kuip zijn handtekening onder een nieuw contract. De vorige verbintenis van Vilhena liep tot medio 2018.

5 | Dudek over huldiging: "Zin om een feestje te vieren''
Jerzy Dudek reikt zondag, als Feyenoord kampioen wordt, de kampioensschaal uit aan de Rotterdamse club. De oud-doelman van Feyenoord, die zelf in 1999 kampioen werd met de club, kijkt uit naar de huldiging: “Ik heb er wel zin in om een feestje te vieren met de spelers", zegt hij in gesprek met ELF Voetbal.

6 | Kuyt: ''De stad gaat ontploffen, denk ik''
Dirk Kuyt is klaar voor een kampioensfeest in Rotterdam. De aanvoerder merkt de gekte die deze week is ontstaan in De Kuip. Het geeft de selectie energie, verzekert de aanvoerder. Zondag moet de klus geklaard worden met een overwinning op Excelsior.

6 | Supporters hangen megadoek op in Rotterdam
Het immense spandoek uit de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (1-0, eigen doelpunt Joël Veltman) is weer in gebruik genomen. Het doek, met de kleuren en stadswapen van Rotterdam, hangt in de stad.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

6 | Fotoverslag operatie spandoek online
We hebben een fotoverslag gemaakt van de gehele operatie. Respect voor alle vrijwilligers en FSV De Feijenoorder!

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

7 | Feyenoord nog geen kampioen na blamage
De wedstrijd waarin Feyenoord het vijftiende landskampioenschap uit de clubhistorie had kunnen veiligstellen, is uitgelopen op een grote teleurstelling. Op het stroeve kunstgras van het Van Donge & De Roo Stadion ging Feyenoord in de voorlaatste competitieronde met 3-0 onderuit.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

7 | Pijnlijke beelden: ME veegt Coolsingel schoon
De teleurstelling is groot in Rotterdam na de 3-0 nederlaag tegen Excelsior. Duizenden Feyenoorders gingen direct na afloop van de wedstrijd teleurgesteld naar huis, maar een enkeling wist zich niet te gedragen. Op de Coolsingel moest de ME charges uitvoeren en veegde ook het Stadhuisplein leeg.

7 | ''Schaam je diep en ga naar huis''
Een kleine groep 'supporters' heeft zich niet weten te gedragen na de nederlaag tegen Excelsior. FSV De Feijenoorder doet dan ook een oproep aan de mensen die zich niet te kunnen gedragen gewoon naar huis te gaan.

7 | Vilhena mist wedstrijd tegen Heracles
Tonny Vilhena kreeg in de wedstrijd tegen Excelsior geel voor een overtreding op Luigi Bruins. De middenvelder is nu geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Heracles.

8 | Kuyt verzekert: ''Wij gaan het oplossen''
Dirk Kuyt had met veel dingen rekening gehouden, maar hoe de wedstrijd zich tegen Excelsior voltrok had de ervaren aanvoerder zich ook niet kunnen voorstellen. ''Er waren veel scenario’s voor deze wedstrijd te bedenken, maar dit had ik nog niet bedacht'', aldus Kuyt in De Telegraaf.

9 | ''Heracles Almelo is opeens net Real Madrid''
Wat Feyenoord afgelopen zondag niet lukte, moet tegen Heracles Almelo wel gebeuren: winnen en zo de landstitel veroveren. De druk die op de wedstrijd ligt is enorm. Ook Feyenoord-watcher Mikos Gouka merkt de spanning rondom de wedstrijd, maar denkt dat de Rotterdamse ploeg zich weinig zorgen hoeft te maken.

10 | Armenteros gaat voor een hattrick in De Kuip
Samuel Armenteros is erop gebrand om aankomende zondag in De Kuip te scoren. De spits van Heracles Almelo wil het liefst Feyenoorder Nicolai Jorgensen passeren op de topscorerslijst van de Eredivisie. En dus weet hij wat er te doen staat: ''Een hattrick.''

12 | Van Bronckhorst: ''Het is alles of niets zondag''
Feyenoord maakt zich op voor de belangrijke wedstrijd tegen Heracles Almelo. De Rotterdamse club kon vorige week, tegen Excelsior, de titel al in de wacht slepen, maar dat liep anders. Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord, hoopt dat het zijn ploeg zondag wel lukt om te winnen.

14 | MATCHDAY! Supporters in het centrum vol vertrouwen

14 | Dirk Kuyt doet het!

14 | VIDEO: Stadhuisplein gaat los na de 1-0

14 | FEYENOORD LANDSKAMPIOEN 2016/2017
Het team van Giovanni van Bronckhorst heeft geschiedenis geschreven! Door drie doelpunten van Dirk Kuyt werd Heracles Almelo zondagmiddag in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 3-1 verslagen, waardoor het vijftiende landskampioenschap uit de clubhistorie een feit is.

14 | Van Bronckhorst: ''Trots op heel Feyenoord''
Giovanni van Bronckhorst maakte tijdens de huldiging van Feyenoord in De Kuip van de gelegenheid gebruik om de supporters te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. ''We kunnen met z’n allen trots zijn op dit kampioenschap,'' zei de hoofdtrainer, die zijn tweede hoofdprijs in twee jaar tijd won.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

14 | Van Hanegem emotioneel na knuffel Kuyt
Mooie emotie bij Feyenoord-icoon Willem van Hanegem. Na het laatste fluitsignaal krijgt hij een knuffel van Dirk Kuyt en dat doet hem veel. ''Iedereen denk dat we iets tegen elkaar hebben. Integendeel,'' zegt Van Hanegem.

14 | El Ahmadi: ''Hij heeft ons kampioen gemaakt''
Karim El Ahmadi is een van de dragende krachten geweest dit seizoen voor Feyenoord. De middenvelder was ook in de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo weer belangrijk voor zijn ploeg.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

14 | Stampvol Rotterdam viert kampioenschap Feyenoord
Tienduizenden uitzinnige fans vieren in een stampvol Rotterdam het kampioenschap van Feyenoord. Dirk Kuijt heeft in De Kuip de schaal in ontvangst genomen:

14 | Kuyt: ''Ik voelde het, ergens diep van binnen''
''Maar ik voelde het, ergens diep van binnen. Ik geloofde het echt heilig. Deze club is zó groot. Ik wist gewoon dat alle stukjes een keer op zijn plek zouden vallen. Het móest gewoon'', vertelt Kuyt in het Algemeen Dagblad. ''Prijzen winnen is een houding, een mentaliteit.''

15 | Feyenoord gehuldigd op Coolsingel
De selectie is vandaag op het Rotterdamse Stadhuis gehuldigd voor het behaalde landskampioenschap. Dirk Kuyt en trainer Giovanni van Bronckhorst betraden even na twaalf uur het bordes om de schaal aan een uitzinnige menigte te tonen.

15 | Kuyt: ''De stad is een bom van positiviteit''
Dirk Kuyt zag dit weekend een lang gekoesterde droom in vervulling gaan: hij werd eindelijk kampioen met Feyenoord. Vandaag volgde de balkonscene. ''De stad is op dit moment een bom van positiviteit'', zegt hij tegenover de NOS.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

15 | Elia: ''Nog niet gelukt om dronken te worden''
Een deel van de spelersgroep van Feyenoord ging gisteren al tot de late uurtjes doorfeesten en ook vanavond gaat de selectie samen op stap om het kampioenschap te vieren. Maar niet iedereen houdt het even lang vol...

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

16 | Politie kijkt tevreden terug op feestelijk voetbalweekend
De supporters van Feyenoord hebben twee dagen lang feest gevierd in de stad. Zondag na de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo was het een groot feest op de Coolsingel en Stadhuisplein. Ook tijdens de huldiging zijn er geen ongeregeldheden geweest. De politie deelt dan ook complimenten uit aan de supporters.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

16 | Fotoverslag Feyenoord - Heracles Almelo online
Het team van Giovanni van Bronckhorst heeft geschiedenis geschreven! Door drie doelpunten van Dirk Kuyt werd Heracles Almelo zondagmiddag in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 3-1 verslagen, waardoor het vijftiende landskampioenschap uit de clubhistorie een feit is.

17 | Dirk Kuyt zet een punt achter zijn voetbalcarrière
Dirk Kuyt zet een punt achter zijn glansrijke voetbalcarrière. De 36-jarige aanvoerder van landskampioen Feyenoord maakte woensdagochtend persoonlijk bekend aan de directie en hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, dat hij de komende dagen nog meetraint met de selectie en daarna stopt met voetballen. Kuyt blijft wel in een andere rol verbonden aan Feyenoord.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

17 | Afzwaaiende Kuyt: ''Al mijn dromen zijn verwezenlijkt''
Dirk Kuyt maakte woensdagochtend aan de Feyenoord-directie en hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst bekend dat hij stopt met voetballen. De 36-jarige aanvoerder van Feyenoord maakte de beslissing op gevoel, zo vertelt hij in een eerste reactie.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

17 | Dirk Kuyt scheurt met de schaal door Rotterdam
Vandaag zijn er mooie beelden van Dirk Kuyt op Dumpert.nl verschenen. De aanvoerder van Feyenoord scheurt door Rotterdam met de schaal in zijn handen. Ook Brad Jones en Jens Toornstra zijn bij de rit aanwezig. Bekijk de beelden hieronder.

18 | Kuyt: ''Ik ben total-loss, mijn stem is kwijt''
Dirk Kuyt heeft na negentien jaar een punt achter zijn indrukwekkende carrière gezet. Zijn afscheid was minstens zo indrukwekkend met een hattrick in de kampioenswedstrijd tegen Heracles. Tegenover De Telegraaf blikt de Feyenoord-held terug op zijn loopbaan en de afgelopen dagen.

Jaaroverzicht 2017: Kuyt doet het!

22 | Brad Jones twee jaar langer bij Feyenoord
Brad Jones staat ook de komende twee seizoenen onder contract bij Feyenoord. De Australische goalie (35) zette maandagmiddag in de Boardroom zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2019. Het huidige contract van Jones liep komende zomer af.

24 | Toornstra tot 2021 verbonden aan Feyenoord
Feyenoord heeft met Jens Toornstra een principeakkoord bereikt over een tussentijdse contractverlenging. De 28-jarige middenvelder zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis die loopt tot medio 2021. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2018.

29 | Ook Van der Heijden verlengt bij Feyenoord
Ook Jan-Arie van der Heijden blijft Feyenoord trouw. De 29-jarige centrale verdediger heeft met de club een principe akkoord bereikt over een nieuw contract voor drie jaar. Van der Heijden zal op korte termijn zijn handtekening zetten onder de het contract dat hem tot medio 2020 aan Feyenoord verbindt.

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Dirk Kuyt Rick Karsdorp Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties