Politie kijkt tevreden terug op feestelijk voetbalweekend

Politie kijkt tevreden terug op feestelijk voetbalweekend

De supporters van Feyenoord hebben twee dagen lang feest gevierd in de stad. Zondag na de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo was het een groot feest op de Coolsingel en Stadhuisplein. Ook tijdens de huldiging zijn er geen ongeregeldheden geweest. De politie deelt dan ook complimenten uit aan de supporters.

De politie kijkt tevreden terug op de afgelopen twee dagen. Ze noemen het "een mooi einde van een feestelijk voetbalweekend." Op Twitter kijkt de politie zelfs al vooruit naar een volgende keer: "Bedankt voor het feest! Tot volgend jaar ;-)" Er werden ruim 1000 agenten tijdens de huldiging van Feyenoord ingezet.

Er waren veel veiligheidsmaatregelen genomen. Duizend agenten en heel veel beveiligers waren ingezet en op strategische plekken waren roadblocks en vrachtwagens geplaatst. Ook was een adelaar paraat om eventueel drones uit de lucht te halen.

NL Alert
Mensen in regio Rijnmond ontvingen zelfs een alert via hun telefoon met de oproep om niet meer naar het centrum te komen. De Coolsingel was vol. ''We hebben dit gedaan om mensen het dringende advies te geven dat de stad vol is en ze aan te raden het feest elders te vieren. Het is best een zwaar middel, maar wij willen voorkomen dat het te druk gaat worden in de stad.''

Aboutaleb
''De druk op de schouders van de spelers en trainers was de afgelopen tijd zeer groot geworden, waarbij telkens werd opgeworpen dat het zo lang geleden was dat Feyenoord kampioen werd,'' vertelde Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb. ''Nu is het zover, deze fameuze club is weer kampioen van Nederland. Dat is een cadeau voor de hele stad.''

Boete
De dag verliep zonder noemenswaardige orderverstoringen. Toch hielden agenten in totaal 42 personen aan voor discriminatie. Een verdachte is na dit weekend wel heel veel geld kwijt. Zondag kreeg de man een boete van 500 euro voor het schreeuwen van leuzen. Maar ook maandag ging hij flink zijn boekje te buiten met als resultaat: een tweede strafbeschikking van 550 euro.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties